Antena Meniu Search
x

Video Primele despăgubiri după falimentul City Insurance. Peste 1.000 de şoferi păgubiţi îşi vor primi banii

Peste o mie de oameni ar urma să primească despăgubiri, după falimentul celui mai mare asigurător de pe piaţa locală. Pe fondul de garantare a asiguraţilor face primele plăţi pentru cererile depuse de şoferii păgubiţi, în valoare de peste 2,3 milioane de lei. Sunt însă 1000 de clienţi din zecile de mii de păgubiţi.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 29.11.2021, 13:39

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Mădălina Chițac, reporter Observator: În câteva luni ar trebui ca toţi şoferii să fie despăgubiţi, însă autorităţile nu au anunţat o perioadă exactă. În jur de 1000 de şoferi vor primi banii, valoarea acestor despăgubiri se ridică la 2,3 milioane de lei. Plăţile se vor  face prin virament bancar. Sunt însă foarte puţini şoferi care îşi primesc banii pentru că în total sunt aproape 70.000 de păgubiţi în urma falimentului companiei City Insurance. Valoarea acestor despăgubiri depăşeşte suma de 500 de milioane de lei. Autorităţile promit că în cazul în care banii se vor epuiza, fondurile de garantare vor fi suplimentate. În urma cu 2 luni companiei City Insurance i-a fost retrasă autorizaţia de funcţionare, iar de atunci preţul poliţelor s-a dublat sau chiar s-a triplat.

Problemele City Insurance, unde aveau RCA aproape jumătate dintre şoferi, erau cunoscute de mult timp. Aşa că ceilalţi jucători de pe piaţă au avut timp să gândească o strategie cât mai profitabilă.

Cine este acţionarul majoritar al City Insurance

Firma Vivandi Internaţional, acţionarul majoritar al City Insurance, este deţinută Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase.

Omul de afaceri a preluat compania de la un italian. Coincidenţă sau nu, de numele lui Dan Odobescu este legat şi falimentul companiei Carpatica Asigurări.

În 2014, Dan Odobescu a fost trimis în judecată în dosarul Carpatica Asigurări, dar 3 ani mai târziu a fost achitat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Primele despăgubiri după falimentul City Insurance. Peste 1.000 de şoferi păgubiţi îşi vor primi banii