Antena Meniu Search
x

Record de comenzi pentru Dacia Spring Electric. Modelul are cel mai mic preț de pe piața europeană

Dacia a înregistrat în weekend un record de comenzi pentru modelul Spring Electric, volumul fiind comparabil cu întreaga piață de mașini electrice din România din 2019 și 2020.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 23.03.2021, 20:23

Dacia Spring Electric, primul model electric al companiei
Modelul Dacia Spring Electric poate fi cumpărat cu mai puțin de 10.000 de euro, în România - Dacia.ro

În primele patru ore de la deschiderea comenzilor s-au comandat 1.500 de maşini electrice Dacia Spring, iar per total în weekend s-au înregistrat 4.000 de comenzi. Cu 300 mai puține decât s-au vândut la nivelul pieței generale, în 2019 şi 2020.

Spre comparaţie, în 2019 s-au livrat pe piaţa locală în întreg anul 1.500 de maşini electrice, iar în 2020 piaţa a urcat la aproape 2.900. În 2021, în primele două luni ale anului volumul a urcat cu 30% însă acum piaţa va fi decisă exclusiv de programul Rabla Plus, care oferă o susţinere de 50% sau 10.000 de euro din preţul automobilului.

Livrările Dacia Spring către persoane fizice vor demara în luna septembrie a acestui an. Spring este în momentul de faţă cel mai accesibil automobil electric de pe piaţa europeană şi singurul care în România poate fi cumpărat cu mai puţin de 10.000 de euro. Prin comparație, următorul accesibil ca preț este VW e-Up!, care are un preţ de listă de 24.000 de euro şi care poate fi cumpărat prin Rabla Plus cu 14.000 de euro.

Cât costă Dacia Spring Electric

Dacia Spring este o maşină electrică accesibilă tuturor, care întruchipează noua revoluţie Dacia, spune constructorul de la Mioveni, care a anunțat lansarea primului model electric într-un comunicat pe site-ul oficial.

Dacia a prezentat primul model 100% electric, botezat Spring, în cadrul evenimentului Renault eWays de la Paris, din octombrie 2020.

Spring poate fi cumpărat cu 7.700 de euro sau 49 de euro pe lună utilizând bonusurile programelor Rabla (1.400 de euro) şi Rabla Plus (10.000 de euro), preţul său fiind de 18.100 de euro în versiunea de top, echiparea sa având dotări precum sistem de navigaţie şi aer condiţionat.

Ce autonomie are Dacia Spring

Dacia Spring, primul model 100% electric al gamei, prefigurează o maşină încadrată pe segmentul mini cu 5 uşi şi 4 locuri ce va fi disponibilă din anul 2021. Noul autoturism afişează atributele recunoscute ale mărcii, respectiv: simplitate, robusteţe şi accesibilitate, iar versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP.

Conform fişei tehnice, Dacia Spring va avea o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecţii laterale şi de scuturi integrate în barele faţă şi spate.

„Accesibil, robust, spațios… și electric, noul Spring Electric este un vehicul de oraș care îmbină valorile de bază ale brand-ului Dacia cu avantajele unei motorizări 100% electrice. Pentru călătoriile tale în oraș și în apropiere, descoperă plăcerea unei deplasări rafinate și silențioase, fără zgomote provenite de la motor și alte vibrații neplăcute.

Cu o baterie de 26,8 kWh***, Dacia Spring Electric permite obținerea unei autonomii de 230 km* WLTP. Poți merge în oraș până la 6 zile, fără să trebuiască să încarci bateria vehiculului!”, se arată în descrierea de pe site-ul oficial.

Cât durează să încarci Dacia Spring

În acelaşi timp, oficialii de la Dacia susţin că modelul Spring reprezintă o soluţie ideală pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing, iar versiunea de serie va fi propusă şi pe această piaţă, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa, respectiv 7.800 de unităţi Zoe, Kangoo Z.E. şi Twizy.

„Veri să iei o pauză? Nimic mai ușor! Încarcă noul Spring Electric acasă, la o priză obișnuită sau instalează un Wallbox****, pentru o încărcare rapidă, în 4 ore și 27 de minute. Te grăbești? Cu încărcătorul CC (disponibil opțional), poți încărca bateria până la 80% în numai 50 de minute, la o stație de încărcare rapidă. Vrei să prestabilești temperatura în habitaclu, să verifici încărcarea bateriei sau să pornești/oprești încărcarea? Folosește MY Dacia și gestionează de la distanță autonomia, pentru un plus de confort și simplitate”, spune constructorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Record de comenzi pentru Dacia Spring Electric. Modelul are cel mai mic preț de pe piața europeană