Antena Meniu Search
x

Video Schimbări la obținerea permisului auto. Viitorii șoferi se bucură, agenții nu: "Care mai este rolul poliţistului?"

Regulile pentru cei care vor să obţină permisul de conducere s-ar putea schimba în curând. Un proiect de lege dă voie instructorului auto să ia locul poliţistului, la propriu, în timpul examenului. Agentul ar urma să stea pe bancheta din spate. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 13.06.2022, 21:49

Vezi și

Noile reguli ar urma să le permită celor care vor să dea de permis să susţină mai repede şi mai confortabil proba de oraş. Una dintre propuneri este ca instructorul să stea cu elevii în maşină în timpul probei de traseu. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Dacă legea va fi adoptată de Parlament, iar apoi regulile vor fi făcute aşa cum îşi doresc iniţiatorii, atunci locul poliţistului va fi pe bancheta din spate. Iar pe locul din dreapta şoferului va sta instructorul auto.

Poliţistul ar trebui să urmărească totul în oglinzile retrovizoare. În teorie, astfel elevul ar avea mai puţine emoţii. 

Cristian Ichim, iniţiator: Instructorii auto au competenţele necesare şi pot fi martorii examinării. 

Pe acelaşi subiect

Având profesorul, cel care te ghidează, te învaţă, cum să conduci, cum să reacţionezi, pot la rândul lor, instructorii auto, îmbunătăţi timpul de predare.

Aurel Moraru, preşedintele asociaţiei de instructori auto: Până în acest moment examinatorul era singurul din maşină care hotăra. Că e bine, că nu e bine, el putea să fie şi subiectiv, de ce să nu recunoaştem?

Schimbări la obținerea permisului auto. Dacă pe elevi ideea îi bucură, pe poliţişti îi nemulţumeşte

 Dan Ionica Europol, vicepreședinte Europol: Dacă viitorul conducător auto se simte timorat de prezenţa poliţistului în dreapta, care mai este rolul poliţistului? Cum poate acesta să vadă dacă instructorul foloseşte pedalele?

Parlamentarii vor şi să scurteze timpul de aşteptare de la proba teoretică şi până la cea practică. Aşa că elevii vor putea da sala chiar dacă nu au făcut încă orele de condus, pe care le vor putea face până la proba de oraş. În plus, vor putea da traseul oriunde în ţară. 

Cristian Ichim, iniţiator: La Braşov se aşteaptă pentru proba practică 6 luni. La Botoşani 4-5 luni. La Neamţ 4 luni. Regulile de circulaţie, normele - sunt aceleaşi în toată ţara. Singura diferenţă o fac traseele. 

Proiectul a fost depus la Senat, iar dacă va trece de Parlament, noile reguli se vor aplica în cel mult 3 luni de la publicarea în Monitorul Oficial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Schimbări la obținerea permisului auto. Viitorii șoferi se bucură, agenții nu: "Care mai este rolul poliţistului?"