Ţepele pe care şi le iau românii care caută maşini pe site-uri din străinătate
Un tânăr din Bucureşti a pierdut zeci de mii de euro după ce şi-a comandat o maşină second hand, de pe un site din străinătate. Bolidul la care visa nu a ajuns niciodată în ţară. Deşi cumpărătorul a făcut plata integral, prin transfer bancar. Cea mai proastă afacere din viaţa lui este anchetată.
Un tânăr din Bucureşti a pierdut zeci de mii de euro după ce şi-a comandat o maşină second hand, de pe un site din străinătate. Bolidul la care visa nu a ajuns niciodată în ţară. Deşi cumpărătorul a făcut plata integral, prin transfer bancar. Cea mai proastă afacere din viaţa lui este acum anchetată. Dar nimeni nu poate să-i spună tânărului dacă va putea recupera banii.
A vrut să-şi ia maşină de 65.000 de euro, dar şi-a luat ţeapă
Totul părea în regulă, iar bărbatul a crezut a prins oferta vieţii lui. Era la un pas să cumpere cu 65 de mii de euro o maşină de câţiva ani care nouă costă 150.000. Diferenţa imensă de preţ nu i-a trezit nicio suspiciune.
A plătiti în două tranşe suma şi a aşteptat. Au trecut săptămâni întregi şi maşina visată n-a mai ajuns la el.
Abia când a început să facă verificări mai amănunţite a aflat că banii nu au ajuns în contul firmei din Suedia, ci la o persoană fizică.
Firma de maşini era din Suedia, banii au ajuns în Ungaria
Rămas fără maşină, a sperat ca măcar să-şi recupereze banii.
A continuat-o el. Dar nu a reuşit decât să descopere cum a fost păcălit.
Cei care i-au luat banii au clonat de fapt firma de vânzări şi au schimbat o literă din adresa de e-mail.
Atenţie la detalii, când vreţi să luaţi o maşină de pe un site din străinătate
Fotografiile de pe internet, în care autoturismul de vânzare pare într-o stare bună, îngrijit şi la un preţ ciudat de convenabil, nu sunt suficiente când vă hotărâţi să investiţi într-o maşină.
Dealerii spun că o evaluare reală, în prezenţa unui specialist, un drive test şi o verificare la un service specializat sunt absolut necesare.
În cazul de faţă, dosarul a fost mutat de la un parchet la altul.
Poliţiştii din Ungaria i-au transmis bărbatului rămas fără 65 de mii de euro că nu au identificat persoanele care au stat în spatele fraudei. Doar că e posibil să fi fost păcălit de conaţionali.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰