Antena Meniu Search
x

Tesla a deschis stații de încărcare rapidă în Timișoara și București

Tesla Motors a deschis în această lună două staţii de încărcare rapidă - Superchargers -, la Timişoara şi Bucureşti.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.04.2021, 16:43

Tesla Model X pus la încărcat la un supercharger
Următoarele staţii Tesla vor fi deschise în Piteşi şi Sibiu - Shutterstock

Prima staţie de încărcare rapidă de la Tesla a fost inaugurată la Timişoara, la începutul lunii, iar la mijlocul lui aprilie s-a deschis şi Supercharger-ul de la Bucureşti, informează Hotnews.ro. La Timişoara, staţiile sunt plasate în parcarea hotelului Continental, iar în Bucureşti se găsesc în parcarea subterană de la Promenada Mall.

Conform site-ului oficial, Tesla Motors va deschide următoarele staţii de încărcare rapidă la Piteşti şi Sibiu.

Puterea unui încărcător Supercharger este de o sută de ori mai mare decât cea a unei prize domestice. Staţiile au câte şase prize şi încarcă cu până la 250 KW, în funcţie de modelul Tesla deţinut procesul durând între 20 şi 60 de minute. Încărcarea la aceste staţii este gratuită.

Vânzările de autoturisme ecologice au crescut

Piața autoturismelor ecologice din România a crescut în 2021. Aproape 2.500 de autoturisme noi electrice și hibride au fost comercializate în țara noastră, în primele trei luni ale anului.

Conform Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA), piața vehiculelor ecologice a înregistrat o creștere de 65% în primele luni ale anului 2021, față de același interval din 2020. Analiza de piaţă arată că ponderea autoturismelor electrice şi full hibride noi în totalul pieţei auto locale a ajuns la 12,2%, perioada în ianuarie - martie 2021, de la 5,5%, în primul trimestru al anului trecut.

Raportat la datele înregistrate la sfârşitul lunii martie 2020, în primele trei luni ale acestui an cele mai multe achiziţii noi au fost consemnate în categoria autoturismelor full hibrid, respectiv 1.722 de unităţi, în creştere cu 58,6%. De asemenea, vânzările de autoturisme plug-in hybrid au crescut cu 132,3%, la 360 de unităţi, în timp ce modelele full electrice au consemnat o majorare de 52,2%, până la 414 de exemplare.

Datele oficiale arată că la finalul de 2020 erau înmatriculate în România 201 mașini Tesla, dintre care 98 Model 3, 52 Model S și 47 mașini Model X.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Tesla a deschis stații de încărcare rapidă în Timișoara și București