Antena Meniu Search
x

Topul căutărilor auto din ultimul an. Interesul românilor pentru ATV-uri a explodat

ATV-urile au câștigat dragostea românilor în ultimul an, pandemia de Covid și restricțiile impuse de autorități determinându-i pe mulți să investească în astfel de vehicule. Pentru mulți dintre ei, ieșirile în offroad cu ATV-urile au venit sub forma unor evadări în natură la care puteau doar să viseze în lungile săptămâni de izolare.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 10:56

Topul căutărilor auto din ultimul an. Interesul românilor pentru ATV-uri a explodat în ultimul an
Topul căutărilor auto din ultimul an. Interesul românilor pentru ATV-uri a explodat în ultimul an - Profimedia Images

În primul trimestru al anului 2021, amatorii de motoare și adrenalină au luat cu asalt motorul de căutare Google ca să pună mâna pe ATV-urile din ofertele producătorilor. Potrivit unui raport al ATV Rom, s-a înregistrat o creștere semnificativă a căutărilor de ATV-uri pe Google, acestea modificându-se cu 65% în primul trimestru din 2021 față de cel al anului trecut.

Cea mai mare creștere a fost realizată de CFMOTO, acest brand înregistrând cu peste 121% mai multe căutări în Google față de anul trecut, de la 45.000 de căutări în aprilie 2020 la aproape 99.500 de căutări în anul 2021, potrivit raportului atvrom.ro.

În general, românii au căutat ATV-uri de pe telefoanele mobile, în proporție de aproximativ 82%, în timp ce căutările de pe desktop sunt în proporție de 15%, iar cele de pe tabletă de doar 1,8%.

Raportat la întreaga țară, bucureștenii s-au arătat cei mai interesați de achiziționarea unui ATV, în proporție de 9%. Următoarele județe care au înregistrat un număr semnificativ de căutări au fost Cluj, Timiș, Suceava și Prahova.

Dimensiunea motorului a reprezentat criteriul de bază în alegerea ATV-urilor din paginile de rezultate ale Google. De notat este că piața ATV-urilor a înregistrat creșteri semnificative mai ales în orașele cu potențial economic ridicat.

Cele 3 mari avantaje ale ATV-urilor:

1. ATV-urile pot fi foarte practice la treburile de pe lângă gospodarie. ATV-urile utilitare sunt dedicate sarcinilor grele, cum ar fi căratul unei remorci sau împingerea unor utilaje agricole.

2. Pot fi conduse de aproape oricine, indiferent de cât de pregătit este. Bineînțeles, pentru copii există variante dedicate, mai mici decât cele pentru adulți, care le pot oferi în siguranță experiența inedită a condusului.

3. ATV-urile sunt ușor de manevrat pe trasee dificile, ceea ce le face ideale pentru evadările în natură, în special în locurile unde mașina nu poate înainta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Topul căutărilor auto din ultimul an. Interesul românilor pentru ATV-uri a explodat