Antena Meniu Search
x

Traficul, un pericol pentru turiștii din stațiunile Cap Aurora și Venus

Pericol pe litoralul românesc. În staţiunile Cap Aurora şi Venus, turiştii şi localnicii merg pe şosea, printre maşini. Trotuarele ori nu există, ori sunt pline de gropi sau de bucăţi de asfalt desprinse.

de Redactia Observator

la 28.08.2019, 22:35

Vezi și

Pericol pe litoralul românesc. În staţiunile Cap Aurora şi Venus, turiştii şi localnicii merg pe şosea, printre maşini. Trotuarele ori nu există, ori sunt pline de gropi sau de bucăţi de asfalt desprinse. La pericole uriaşe sunt expuşi şi cei care călătoresc cu microbuzele. Şoferii lasă uşile deschise, iar oamenii stau în picioare, uneori chiar şi pe trepte. 

Prin mijlocul intersecţiei, printre maşini, un tată îşi duce copilul până pe cealaltă parte a drumului. Un alt părinte alege şi el şoseaua că să-şi plimbe copilul cu dizabilităţi. Bordura prea înaltă îl împiedică să poată pună căruciorul pe trotuar. Şi chiar dacă ar reuşi, după câţiva paşi ar fi nevoit să renunţe, pentru că nu mai există asfalt.

În aceeaşi intersecţie, cu bagajele după ele, două tinere aleg să traverseze în diagonală stradă. Zilnic sunt zeci de turişti care procedează la fel. Pericole există la tot pasul.

Nu puţini sunt cei care trec prin loc nepermis la limita dintre staţiunile Venus şi Cap Aurora. Îşi pun astfel viaţa în pericol chiar dacă sunt însoţiţi de copii. Fără să se gândească la faptul că este un drum intens circulat.

În întreaga staţiune, găsim localnici şi turişti care merg pe şosea. Trotuarele ori nu există, ori sunt pline de cratere şi denivelări periculoase. 

Doar că pe stradă trec frecvent alte capcane. De această dată pe roţi. Microbuzele de transport pasageri sunt de cele mai multe ori pline până la refuz. Călătorii stau în picioare, în faţa uşilor deschise. Uneori chiar şi pe scări. În faţa camerei de filmat, un şofer s-a grăbit azi să închidă uşa în timp ce demara în trombă.

România este fruntaşă într-un top sumbru. Datele Eurostat arată că rata de morţi în randul pietonilor este cea mai mare la noi din toată Uniunea Europeană. Sunt 37 decese la un milion de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri Auto » Traficul, un pericol pentru turiștii din stațiunile Cap Aurora și Venus