Trotineta electrică, scoasă în afara legii în România
Trotinetele electrice au prins viteză în traficul sufocant din marile oraşe. Însă, legislaţia nu se schimbă la fel de repede. Poliţiştii nu ştiu ce să facă atunci când utilizatorii lor încalcă regulile. Oficialii de la noi spun că aşteaptă schimbări la nivel european, pentru a lua o decizie.
Trotinetele electrice au prins viteză în traficul sufocant din marile oraşe. Însă, legislaţia nu se schimbă la fel de repede. Poliţiştii nu ştiu ce să facă atunci când utilizatorii lor încalcă regulile de circulaţie. Oficialii de la noi spun că aşteaptă schimbări la nivel european, pentru a putea lua o decizie. Sunt state care nu stau per mult pe gânduri. În Franţa, de exemplu, Codul Rutier a fost schimbat după ce aceste vehicule au fost implicate în accidente mortale.
Sătul să piardă ore bune în trafic, un tânăr şi-a înlocuit maşina cu un vehicul mult mai practic - trotineta electrică. Aproape că-i înjumătăţeşte timpul petrecut pe drum.
Trotinetele electrice, scoase în afara legii în România
Legislaţia nu a ţinut însă pasul cu tehnologia. Codul Rutier nu recunoaşte astfel de vehicule, iar poliţiştii nu ştiu unde să le încadreze atunci când au loc accidente.
- "Mai bine o arunci la gunoi". Piesa de schimb pentru un BMW second hand care a ajuns să coste mai mult decât maşina
- Sistemul E-Sigur prinde tot mai mulți șoferi care încearcă să scape de amenzi mințind
- Maşinile furate, găsite în mai puţin de o zi. Poliția Română cumpără un nou sistem de camere video inteligente
- 800.000 de euro, cea mai scumpă maşină expusă la Drop Down, salonul de maşini modificate
- Când schimbăm anvelopele de iarnă cu cele de vară. Anunţul RAR
Nu sunt nici biciclete, nu sunt nici mopeduri, pentru că nu au nici şezut, nici lumini indicatoare de direcţie.
Pentru că un astfel de vehicul prinde peste 35 de kilometri pe oră, în mod normal ar trebui să deţinem permis de conducere pentru a-l manevra, iar în cazul în care nu deţinem şi producem un accident rutier, riscăm să ne alegem chiar şi cu dosar penal.
În Franţa, de exemplu, numărul mare de astfel de vehicule a determinat autorităţile să schimbe codul rutier.
Primăria din Paris i-a ameninţat pe cei care închiriază sau vând astfel de vehicule că le vor interzice dacă nu vor fi respectate noile reguli.
Cele mai recente date arată că cel puţin cinci oameni au fost ucişi în accidentele în care au fost implicate şi trotinete electrice.
De altfel, la nivel mondial aceste vehicule sunt tot mai căutate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰