Antena Meniu Search
x

Viitoarele maşini Ford vor pleca singure la dealer sau la fier vechi, dacă proprietarul nu își plătește ratele

Ford vrea să producă mașini care blochează accesul proprietarului, dacă nu își plătește ratele, se întorc singure la dealer sau merg la fier vechi. Avertismentul ar începe cu „neplăceri minore” pentru șoferi, precum dezactivarea GPS-ului sau a aerului condiționat.

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 13:09

Viitoarele maşini Ford vor pleca singure la dealer, dacă proprietarul nu își plătește ratele - Profimedia

Cea mai recentă cerere de brevet depusă de Ford arată un nou mod bizar prin care mașinile luate în leasing ar putea fi reținute în viitor dacă proprietarii lor nu-și achită plățile la timp, scrie Business Insider, potrivit Mediafax. Cererea de brevet, raportată pentru prima dată de The Drive, a fost depusă în august 2021, dar nu a fost publicată decât săptămâna trecută. Practic, Ford vrea să construiască un sistem care ar permite mașinilor să blocheze accesul șoferului, dacă acesta nu își plătește ratele.

Mai întâi, șoferul va rămâne fără aer condiţionat şi radio

Ford spune că își imaginează acest sistem ca pe o soluție la problema proprietarilor cu întârzieri la plată care sunt "necooperanți" și care încearcă să "împiedice operațiunea de recuperare a mașinii". În cererea de brevet, Ford descrie utilizarea unui "computer al sistemului de recuperare a bunurilor" care poate facilita procesul, care începe cu unele neplăceri minore care ar provoca "disconfort" proprietarului vehiculului. În cazul în care un șofer ignoră avertismentele cu privire la plățile lipsă, procesul ar începe cu dezactivarea de către computer a funcționalității unor caracteristici precum controlul vitezei, GPS, aerul condiționat și radioul. De asemenea, computerul ar putea determina mașina să înceapă să emită un "sunet neîncetat și neplăcut" ori de câte ori șoferul e înăuntru.

Mașina va putea bloca accesul șoferului

În cazul în care proprietarul tot nu ia măsuri, automobilul va putea bloca accesul șoferului. Într-un scenariu, computerul ar putea bloca accesul doar în weekenduri, în așa fel încât șoferul să poată lucra în timpul săptămânii. Alternativ, mașina ar putea defini o zonă în jurul locuinței șoferului în care să poată fi folosită. Dacă proprietarul va continua să nu plătească, mașina poate lua măsuri destul de drastice, cum ar fi să se conducă singură „până la un loc convenabil de unde poate fi tractată”, până la o agenție de recuperare a bunurilor, o instituție de creditare sau un depozit de mașini. În cazul în care ar costa mai mult preluarea mașinii decât valorează aceasta, vehiculul ar putea chiar să se conducă singur la un depozit de fier vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » Viitoarele maşini Ford vor pleca singure la dealer sau la fier vechi, dacă proprietarul nu își plătește ratele