Antena Meniu Search
x

Video BLACK FRIDAY 2020, LIVE BLOG. Cele mai mari vânzări online de la apariția internetului în România

A fost cea mai bună zi a vânzărilor online de la apariția Internetului în România. Oamenii au cheltuit sute de milioane de lei pentru produsele de Black Friday. Au cumpărat de toate: de la telefoane, la băuturi alcoolice, aur si chiar teste pentru Covid-19. Explicația managerilor de magazine este una simplă: cum pandemia a anulat vacanţele, banii strânşi pentru ele s-au dus în cumpărături.

de Redactia Observator

la 13.11.2020, 20:17

Vezi și
  • Ofertele de Black Friday 2020 vor dura chiar şi cinci săptămâni, în România
  • În doar jumătate de minut un magazin a vândut peste 1.000 de telefoane
  • Românii au cumpărat electrocasnice, haine, băuturi alcoolice și chiar și teste COVID-19

Black Friday 2020, aici găsiți ofertele comercianților din România: eMAG, Fashion Days, Answear, Elefant, BestValue, Vivre.

Desfășurarea evenimentelor de Black Friday 2020 live update

UPDATE 19:30 Oamenii s-au trezit cu noaptea-n cap ca să nu piardă ofertele. Aşa că magazinele s-au trezit cu stocurile epuizate la doar câteva zeci de secunde după deschidere.

Telefoanele au fost la mare căutare. În doar 36 de secunde, un singur magazin a vândut peste o mie de bucăți. Aceeași poveste și la apa de toaletă. 39 de secunde le-a luat clienților să epuizeze stocul de 500 de bucăți. Și anul acesta românii au continuat tradiția ustensilelor de bucătărie. În 40 de secunde au fost vândute 500 de seturi, iar în alte 52 de secunde magazinul a rămas fără 1.000 de televizoare.

Florin Filote, reprezentant site de vânzări: Perioada pe care o traversăm nu este una cu care să fim obișnuiți. Ce am constatat, în prima parte a anului oamenii au economisit, în primul rând nu au mai putut călători și acum își pot satisface anumite plăceri prin care își pot spori confortul din propriile case.

Pe lângă electrocasnice, produse pentru casă și băuturi alcoolice, în topul cumpărăturilor au fost şi hainele.

Eniko Szanto, stilist: E și fashionul cumva rege în momentul asta, pe lângă celelalte branduri de IT. Clienții sunt axați în momentul această pe casual sau pe homeware, ținute care se pot purta acasă. Știm foarte bine de ce.

Chiar dacă pandemia a cam pus pauză pe vacanţe în acest an, sute de oameni și-au încercat norocul și au rezervat sejururi în țară.

Ștefan Necula, manager agenție de turism: Ofertele noastre de Black Friday weekend-ul acesta promovează reduceri de până la 60%.

Sebastian Puznava, manager hotel: La noi în unitate, la All Inclusive la trei stele, avem pentru Black Friday reduceri de 35% pentru achiziţionarea unui pachet pentru vara viitoare, inclusiv orice perioadă.

Elena Oprea, manager hotel: De exemplu, pentru un senjur de trei nopţi, tarif cu mic dejun de la 1.050 de lei, se va aplica un discount de 30%, tariful final fiind de 730 de lei.

Românii nu au uitat însă de pandemie, iar managerii au profitat de asta. Pe Internet sunt zeci de reduceri la măști, mănuși de protecție sau chiar teste pentru COVID-19. Dacă un test ajunge în mod normal la 400 de lei, azi au fost cumpărate chiar și la jumătate de preț. Un singur magazin a vândut mai bine de o mie de vouchere pe care oamenii le pot folosi la clinicile medicale. Cei mai excentrici s-au orientat către produse aparte. În timp ce unii și-au comandat mașini de 50.000 de euro, alții au cumpărat aur.

Ofertele din toate zonele au venit însă la pachet şi cu multe nemulţumiri. Iar pentru unii manageri de magazine, Vinerea Neagră s-a transformat în... luna neagră.

Pentru curieri abia acum începe munca grea.

Elena Andrei, reprezentant firmă de curierat: La noi luna cadourilor durează cel puțin două luni. Începe acum în noiembrie cu Black Friday. Am văzut că au fost foarte multe magazine online care au început de la 1 noiembrie. Am crescut foarte mult numărul curierilor și al angajaților din depozite, avem depozite noi, se lucrează in ture, și ziua și noaptea. Practic lucrăm non-stop.

Din cauza numărului mare de comenzi, livrările vor întârzia. Dacă ați făcut astăzi cumpărături, în teorie, coletele ar trebui să ajungă până pe 27 noiembrie.

UPDATE 14:00 Avizi de cumpărături, oamenii au epuizat de Black Friday unele stocuri la doar câteva minute. Comenzile online sunt peste aşteptări, spun comercianţii. Unul dintre marii retaileri a vândut în doar zece minute produse în valoare de 33 de milioane de lei.

Managerii magazinelor spun că au vândut cu 20% mai mult decât în anul 2019. Până la prânz, suma atingea 400 de milioane de lei.

Cele mai căutate produse sunt telefoanele, televizoarele, electrocasnicele, băuturile alcoolice şi cadourile pentru Crăciun.

Vineri, de exemplu, un magazin a vândut 1.000 de telefoane în 36 de secunde. Iar la acelaşi magazin, au fost cumpărate în aproape un minut 1.000 de televizoare. De asemenea, având în vedere pandemia, românii au cumpărat foarte multe produse medicale.

UPDATE 9:20 Printre produsele surpriză din oferta eMAG se numără și un BMW i3, care este redus de la 50.000 de euro la 40.000.

De asemenea, în oferta de Black Friday se numără și autoturisme Maserati, Audi sau un Ford Mustang cu 450 cp.

Găsiți aici toate mașinile aflate la reduceri.

UPDATE 7:40 eMAG a dat startul ofertelor de Black Friday. Oferta completă eMAG o găsiți aici.

Mai multe produse au fost epuizate la doar câteva minute de la lansare.

UPDATE 01:50 Mai sunt doar câteva ore până când va începe Black Friday la eMAG. Între timp, a fost publicat catalogul eMAG de Black Friday.

eMAG a pregătit de Black Friday 2020 4 milioane de articole, printre care: 130.000 de smartphone-uri, 75.000 de TV-uri, 40.000 echipamente IT, 500.000 jocuri și jucării, 400.000 articole fashion.

Oferta acestui an e adaptată momentului. Totul e la reducere, de la teste real time PCR, care costă cu 100 de lei mai puţin, până la limuzine, care sunt mai ieftine cu 34.000 de euro

Cele mai căutate produse de Black Friday 2020

În acest an, de Black Friday cele mai căutate sunt produsele vestimentare, televizoarele, telefoanele şi laptop-urile, iar comercianţii au promis reduceri foarte mari. 

De asemenea, unii dintre ei au anunţat că ofertele vor ţine chiar şi cinci săptămâni. Explicaţia: ţine mai mult pentru ca oamenii să nu se îngrămădescă la cumpărături acum, în pandemia de coronavirus.

Black Friday 2020: ofertele disponibile la comercianți

Aşa că, puteţi cumpăra de pe acum produse reduse chiar şi cu 80%. De exemplu, astel de oferte sunt deja pe Fashion Days, la branduri de top. Le puteţi găsi AICI, pentru bărbaţi, sau AICI, pentru femei.

Pe PC Garage, puteţi cumpăra electrocasnice, ceasuri, televizoare, laptop-uri sau calculatoare reduse chiar la jumătate. Oferta completă PC Garage este AICI.

Reduceri de până la 80%, la peste un milion de produse, sunt disponibile în acest moment şi pe Flanco. Puteţi găsi toate reducerile de pe Flanco AICI.

BLACK FRIDAY 2020 a început astăzi şi la Answear, unde sunt reduceri de până la 70% la produse vestimentare. Oferta completă de pe Answear este AICI.

Toate ofertele şi noutăţile de Black Friday le găsiţi şi pe www.observatornews.ro, în secţiunea Black Friday.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Black Friday » BLACK FRIDAY 2020, LIVE BLOG. Cele mai mari vânzări online de la apariția internetului în România