Antena Meniu Search
x

Black Friday 2021. Prima reacţie oficială Altex, după amenda primită de la ANPC: "A fost o eroare umană"

La două zile după ce ANPC a amendat Altex cu 50.000 de lei pentru promoţii false de Black Friday 2021, compania a avut prima reacţie oficială în cadrul unei conferinţe de presă. Reprezentanţii companie spun că preţurile greşite au fost corectate imediat, fiind vorba de o eroare umană.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 11.11.2021, 17:49

Magazin Altex
Altex a primit o amendă de 50.000 de lei din partea ANPC - Shutterstock

Reprezentanţii reţelei Altex au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că în urma controlului efectuat de ANPC au fost identificate preţuri greşite la 44 de produse din cele 1.000 verificate, iar acestea au fost corectate imediat, fiind vorba de o eroare umană.

Au fost găsite prețuri greșite la 44 de produse din 1.000 verificate. Acestea au fost corectate imediat. Avem 100.000 de articole în oferta, a fost o eroare umană ce s-a intamplat. Noi nu închidem, mâine (vineri - n.r.) e în continuare Black Friday. Am reparat, mai reparăm. Considerăm că ne-am facut treaba şi am reparat. Mai reparăm dacă mai e nevoie”, au spus reprezentanții companiei, citați de Ziarul Financiar.

Altex a precizat că închiderea activităţii nu ar fi benefice nici consumatorilor, nici salariaţilor, nici businessului. Conform ANPC, Altex ar fi invocat drept scuză faptul că nicio companie din piaţă nu acţionează corect.

Black Friday 2021. ANPC, amendă de 50.000 de lei pentru Altex

Pe acelaşi subiect

La începutul acestei săptămâni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a propus suspendarea temporară a activităţii site-ului altex.ro, acuzând retailerul de practici comerciale incorecte, în contextul Black Friday. Autoritatea a anunţat că a constatat abateri de preţ la peste 1000 de produse afişate pe site. ”Comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus)”, se arată în comunicatul ANPC.

Autoritatea a amendat Altex cu 50.000 de lei.

ANPC a înfiinţat recent Comandamentul Special Black Friday, care are drept scop supravegherea permanentă a ofertelor cu promoţii, din această perioadă, indiferent de domeniul de activitate. Comandamentul, a cărui strategie de funcţionare a fost stabilită în urma unei videoconferinţe cu toţi comisarii şefi şi comisarii şefi adjuncţi din ţară, este coordonat de Paul Anghel, Director General ANPC.

În prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday a anunţat că a verificat şi amendat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale de Black Friday 2021. Printre acestea se numără Flanco, PC Garage, Mediagalaxy, Top-shop sau Elefant.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Black Friday » Black Friday 2021. Prima reacţie oficială Altex, după amenda primită de la ANPC: "A fost o eroare umană"