Antena Meniu Search
x

Black Friday 2021: 11 site-uri cu promoţii amendate de ANPC. Flanco, Elefant.ro, Top-shop, Mediagalaxy şi PC Garage, printre magazinele online sancţionate

Comandamentul Special Black Friday, proaspăt înfiinţat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, a anunţat că a verificat şi amendat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale de Black Friday 2021. Printre acestea se numără Flanco, PC Garage, Mediagalaxy, Top-shop sau Elefant.ro.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 17:34

O femeie face cumpărături online pe laptop
Flanco, Elefant.ro, Top-shop, Mediagalaxy şi PC Garage, printre magazinele online sancţionate - Shutterstock

În prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday a verificat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale în acesată perioadă. Volumul amenzilor contravenționale aplicate tuturor operatorilor controlați s-a ridicat la 275.000 lei, a anunţat ANCP. 

Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC la promoţiile de Black Friday 2021

  • se practicau vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea
  • lipsa indicării, pe site-ul societății, în mod clar și neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil.

Ce magazine au fost sancţionate de Black Friday 2021

Pe acelaşi subiect

"Acestor sancțiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc", mai menţionează ANPC.

ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată, [email protected], la care îi invită pe toți cetățenii care constată orice neregulă legată de promoțiile din această perioadă să scrie, să trimită fotografii sau orice document consider că ne poate fi de folos în demersul nostru, în slujba lor.

Altex s-ar fi scuzat că nu pot fi corecţi, când nimeni nu e

Verificările au început în urmă cu două zile, când Altex a primit o amendă de 50.000 de lei şi are activitatea suspendată după ce ANPC a descoperit nu mai puţin de 1.000 de produse cu abateri de preţ. Printre produsele cu nereguli se numără un telefon, care era vândut la preţul de 1.679 de lei, preţ redus de la 1.999 de lei, dar care la data de 3 noiembrie era vândut tot cu 1.679 de lei. În aceeaşi situaţie se găsea şi un aragaz, dar şi un monitor pentru PC.

Conform unui comunicat ANPC, reprezentaţii Altex au confirmat, în discuţiile cu inspectorii, că au existat modificări de preţuri, dar aceştia se apără spunând că "nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e".

Reprezentanţii reţelei Altex au anunţat joi, într-o conferinţă de presă şi prima reacţie oficială, că în urma controlului efectuat de ANPC au fost identificate preţuri greşite la 44 de produse din cele 1.000 verificate, iar acestea au fost corectate imediat, fiind vorba de o eroare umană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Black Friday » Black Friday 2021: 11 site-uri cu promoţii amendate de ANPC. Flanco, Elefant.ro, Top-shop, Mediagalaxy şi PC Garage, printre magazinele online sancţionate