Antena Meniu Search
x

Black Friday 2020: Magazinele din România au dat startul la reduceri

Oficial sau nu, în România a început Black Friday 2020. Şi, ca de fiecare dată, nu ţine doar o zi, ci mai bine de o lună. Reducerile sunt suficient de mari încât să convingă mulţi români să facă noi achiziţii. Mai ales anul acesta, când şcoala se face mai mult online, iar munca mai mult de acasă. Cele mai căutate sunt laptopurile, computerele şi camerele web.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 05.11.2020, 15:18

Vezi și
  • La unele magazine, reducerile de Black Friday țin și cinci săptămâni.
  • Firmele de curierat fac angajări masive pentru a face față solicitărilor.

Black Friday 2020: după cum ne-am obişnuit în ultimii ani, magazinele au furat startul reducerilor şi anul acesta.

Daniel Apostol, manager magazin: O să avem reduceri la produsele de bază cum ar fi televizoare, telefoane, laptopuri de vreo 600 de lei. La produsele mici avem reduceri de 50%, electrocasnicele au și ele reduceri de până la 50%.

La acest magazin, de exemplu, Black Friday ţine cinci săptămâni. S-a găsit şi o explicaţie, ţine mai mult ca oamenii să nu se îngrămădescă la cumpărături acum, în pandemie.

Aşa s-au făcut cumpărături anul acesta. Din faţa unui laptop, dar nu a unuia din magazin, ci a laptopului de acasă. Marea diferenţă dintre ce se întâmplă anul acesta şi ce s-a întâmplat în anii anteriori este că Vinerea Neagră, care în acest caz a picat într-o zi de Joi, nu a venit la pachet şi cu aglomeraţie în magazine

Pandemia de coronavirus a schimbat şi preferinţele clienţilor. Astfel, cele mai căutate sunt acum  laptop-urile şi produsele IT.

În continuare, însă, sunt mulţi care vor să vină să vadă produsul înainte de a-l cumpăra.

Reprezentanţii magazinelor dau asigurări că reducerile sunt reale

Radu Berza, director retailer de fashion: În offline, lipsa de transparenţă poate să aducă mai multe miș-maşuri în zona preţurilor. Este mult mai greu în online să te joci cu preţurile, tocmai pentru că este foarte mare transparenţă, dar 2 la mână, nu mai are rost să faci asta la un eveniment aflat la ediţia a 10-a în ţară. Lumea s-a învăţat cu Black Friday şi te va taxa.

Cumpărăturile online pun presiune pe firmele de curierat, care fac angajări masive. Doar unul dintre jucătorii de pe piaţă angajează 1000 de oameni în această perioadă.

Ciprian Rozoleanu, director comercial firmă de curierat: Noi ne-am pregătit tot anul pentru momentul ăsta cu investiţii în infrastructură şi în IT. În momentul de faţă avem 5.000 de oameni. Nu sunt suficienţi. Căutăm curieri şi sortatori.

În România, oficial, Black Friday 2020 va avea loc pe 13 Noiembrie deşi, conform tradiţiei americane, ziua reducerilor ar trebui să aibă loc în a 4-a zi de vineri a lunii noiembrie, adică pe 27 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Black Friday » Black Friday 2020: Magazinele din România au dat startul la reduceri