Antena Meniu Search
x

La 83 de ani, doamna Rodica cere ajutor ca să poată ajuta la rândul ei

Are 83 de ani, dar o energie ca la 23. Aşa îşi prezenta Sandra Stoicescu invitata de aseară din platoul Ajut eu!. “Astăzi o să vorbim despre o doamnă pe care n-ai cum să n-o iubeşti şi să nu-ţi devină model, îngerul păzitor al mai multor bunici care nu au ajutor”.

de Redactia Observator

la 21.12.2019, 13:00

Campania Ajut Eu
Campania Ajut Eu continuă - Antena 1

Are 83 de ani, dar o energie ca la 23. Aşa îşi prezenta Sandra Stoicescu invitata de aseară din platoul Ajut eu!. “Astăzi o să vorbim despre o doamnă pe care n-ai cum să n-o iubeşti şi să nu-ţi devină model, îngerul păzitor al mai multor bunici care nu au ajutor”. Dorinţa cea mai mare a doamnei Rodica Oprea, pe care a şi înscris-o pe site-ul campaniei Ajut eu! este să reuşească să găsească support pentru aprovizionarea centrului de bătrâni pe care singură l-a înfiinţat, după pensionare.

După o viaţă în care a lucrat ca analist programator, la pensie, doamna Rodica s-a retras în satul copilăriei unde şi-a pus la bătaie toate economiile de o viaţă, pentru a-i ajuta pe bătrânii uitaţi de lume. O casă veche din Avrameşti a devenit astfel “acasă” pentru 11 oameni singuri, bătrâni şi bolnavi, care impart aici şi bune, şi rele. Are pentru toţi o vorbă bună, o îmbrăţişare. Iar oamenii din cămin îi spun, uneori, că, de n-ar mai fi bani de mâncare ori de lemne pentru foc, ei ar putea supravieţui şi numai cu atât. Iubirea pe care o simt aici e nepreţuită.

Pentru ca centrul să poată rezista în continuare, doamna Rodica ar avea nevoie urgentă de forarea unui puţ pentru apă, pe care în acest moment o aduc de la depărtare, lenjerii, prosoape, îmbrăcăminte, lemne de foc şi alte câteva lucruri mărunte, a căror listă poate fi accesată pe www.ajuteu.ro . Aseară, în platoul Ajut eu!, un Moş Crăciun anonim a spus deja <<Ajut eu!>> în cazul mai multor obiecte de pe lista ce s-a transformat în aceste zile în scrisoare pentru Moş Crăciun. Cei care vor să o ajute în continuare pe doamna Rodica să ajute la rândul ei, o pot face pe site-ul campaniei Ajut eu!.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Campanii » La 83 de ani, doamna Rodica cere ajutor ca să poată ajuta la rândul ei