Antena Meniu Search
x

Pe drumul județean care duce în Cheile Nerei, asfaltul se toarnă pe lângă gropi

Drumul judeţean care trece prin Parcul Naţional Cheile Nerei, o zonă faimoasă datorită cascadelor şi peisajelor care îţi taie răsuflarea, a intrat în reparaţii. Să nu ne bucurăm înainte de vreme, însă. Începutul nu este deloc promiţător.

Vezi și

Drumul judeţean care trece prin Parcul Naţional Cheile Nerei, o zonă faimoasă datorită cascadelor şi peisajelor care îţi taie răsuflarea, a intrat în reparaţii. Să nu ne bucurăm înainte de vreme, însă. Începutul nu este deloc promiţător. După trei zile de la începerea lucrărilor, asfaltarea pare mai mult o cârpeală. În unele locuri, materialul e pus nu în gropi, ci pe lângă ele. Localnicii care ies în stradă de mai mulţi ani, nemulţumiţi de dezinteresul autorităţilor locale, sunt hotărâţi să protesteze din nou. Campania Observator "Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea?" a arătat chiar în urmă cu două săptămâni cât de greu se circulă pe drumurile care duc spre Cheile Nerei. Iar atunci, colegul nostru Cristi Popovici obţinuse promisiuni serioase de la autorităţi. 

După mai puţin de o lună de la difuzarea acestor imagini, autorităţile au demarat lucrările de reabilitare ale drumului judeţean 571 B. Modul în care s-a făcut până acum asfalatrea sfidează însă logica şoferilor, care sunt puşi în continuare la grea încercare.

Revolta oamenilor i-a adus înapoi pe drumarii care au refăcut plombele.

Până la final, mai au de astupat, conform documentelor, 5000 de metri pătraţi de gropi. Lucrarea ar trebui să fie gata la jumătatea lunii viitoare.

Localnicii protestează pe drumurile care duc spre Parcul Naţional Cheile Nerei de ani de zile. În 2016, au plantat flori în gropile din asfalt. În 2017, au ieşit la o plimbare, în coloană, pe o porţiune de drum care arăta ca după bombardament. Iar anul acesta, au ieşit din nou în stradă.

În campania Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea, Cristi Popovici a discutat cu şefii judeţului Caraş-Severin despre starea drumurilor care duc spre obiectivele turistice.

”Sunt peste 200 de km de drum județean pe care noi ne-am propus a-i moderniza în această perioadă. Suma este undeva la 80 de milioane de Euro”, spunea atunci Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu.

În judeţul Braşov, alte lucrări testează răbdarea şoferilor care trec pe unul dintre cele mai circulate drumuri turistice din ţară. DN73A, între Râşnov şi Bran, este blocat. Singura rută alternativă, între Vulcan şi Tohanul Nou, este la rândul ei închisă, fiindcă se realizează lucrări la trecerea la nivel cu calea ferată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Campanii » Pe drumul județean care duce în Cheile Nerei, asfaltul se toarnă pe lângă gropi