Antena Meniu Search
x

Generaţia pierdută: Garofiţa

Are nume de floare, dar destinul i-a fost unul cu spini. Garofiţa e unul dintre ultimii copii ai Generaţiei Pierdute

Vezi și

Are nume de floare, dar destinul i-a fost unul cu spini. Garofiţa e unul dintre ultimii copii ai Generaţiei Pierdute

A fost părăsită de mama ei, a crescut într-un orfelinat şi a fost adoptată în Statele Unite în ultima clipă, înainte ca România să-şi închidă graniţele. Ieri, a împlinit 18 ani. Astăzi, le transmite un mesaj de iubire părinţilor ei naturali. Iar mâine se va întoarce, pentru prima oară, în ţara care a pierdut-o.

E refrenul unei generaţii, pe care îl cânta, în 2003, şi Garofiţa. Un copil abandonat în România şi adoptat în Statele Unite. Primii ani din copilărie i-a trăit într-un orfelinat din Slobozia.

Din vechea ei viaţă, a păstrat doar câteva imagini şi. numele românesc. Garofiţa s-a născut pe 8 ianuarie 1997, într-o familie din Feteşti. Numele de floare i l-a dat tatăl ei.

Aşa că pe Garofiţa au lăsat-o în spital. De acolo, a fost trimisă la orfelinatul din Slobozia. A crescut în braţele unor străini şi a învăţat să spună "mamă" oricui i-a oferit puţină afecţiune.

Doi ani a durat procesul de adopţie. Era deja anul 2004 şi România era pe cale să-şi închidă graniţele. Garofiţa a fost printre ultimii copii care au fost adoptaţi peste hotare. Când a aterizat în Statele Unite, în noua ei viaţă, s-a simţit ca o paria. Părinţii adoptivi au ajutat-o să crească frumos. Între timp, în România, părinţii naturali au încercat s-o ia înapoi acasă. Nu ştiau nici dacă mai trăieşte, nici unde este. Au căutat-o la orfelinatul din Slobozia. Dar acolo li s-a spus că fiica lor a devenit fiica altor părinţi. Şi că nu au dreptul să o caute până la 18 ani.

Cei 18 ani s-au sfârşit ieri. Garofiţa şi-a sărbătorit majoratul. Şi-a căutat prima părinţii. Pentru prima oară, şi-au văzut fiica pierdută acum 18 ani. I-au ascultat cuvintele cu ochii în lacrimi.

Iertarea fiicei e eliberarea pe care mama ei a aşteptat-o ani în şir. A regretat întodeauna că a părăsit-o.

Garofiţa visează acum să-şi strângă părinţii în braţe. Şi să calce din nou pe pământ românesc. Iar visul ei se va împlini.

Mâine, Garofiţa va pleca spre adevărata ei casă. Înapoi pe drumul pe care l-a străbătut în urmă cu peste 10 ani. Spre România, ţara care a pierdut-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Campanii » Generaţia pierdută: Garofiţa