Antena Meniu Search
x

Oraşul de sub noi! Crăciunul vine şi pentru copiii din canal

Mai ales pentru cei care au fost salvaţi şi au ieşit de sub pământ la lumină. Costel şi Ştefan, cei doi copii filmaţi în campania "Oraşul de sub noi", s-au pregătit pentru cadouri. Amândoi stau acum într-un centru al primăriei, încearcă să scape de droguri şi încep să simtă cum e copilăria.

Vezi și

Ştefan era, în urmă cu opt luni, în canalul de la Gara de Nord. Creştea printre droguri, mizerie şi boli. Nu ştia ce înseamnă iubirea, iar prieteni îi erau doar cei care nu dădeau în el. S-a maturizat înainte de vreme. Acum, în prag de Crăciun, viaţa lui Ştefan este altfel. A ajuns într-un centru al primăriei sectorului 1.

Nu mai vrea să plece de-acolo pentru că, spune el, are toate motivele să nu se mai întoarcă pe străzi.

Alături de alţi copii de la centrul Pinocchio, Ştefan i-a cântat lui Moş Crăciun. N-a mai făcut-o niciodată pentru că, acolo în canal, niciodată nu vine Moşul.

Totul este acum departe de imaginea copilului murdar şi cu punga de aurolac în mână. Dependenţa se uită, totuşi, cu greu. Ştefan, însă, încearcă.

Costel e deja veteran în centrul primăriei. De mai bine de patru luni a părăsit canalul de la Gara de Nord. Nu s-a mai atins de punga de aurolac. Îi vine greu, dar căldura unui acoperiş deasupra capului şi prietenia celor din jur l-au ambiţionat.

Copii fiind, Ştefan şi Costel încă mai au dorinţe. Unul vrea de la Moşul o bicicletă, altul să devină cântăreţ. Maturizarea timpurie i-a făcut să se gândească, însă, şi mai profund. Vor să se lase de droguri.

Ştefan şi Costel sunt dovada vie a faptului că atunci când ai ambiţie, poţi să te ridici.

Exemplul lor l-ar putea urma alte câteva sute de copii care nu vor primi nici anul acesta, vizita lui Moş Crăciun. Poate la anul..

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Campanii » Oraşul de sub noi! Crăciunul vine şi pentru copiii din canal