Antena Meniu Search
x

Video Vreau sa ajut. Alexandra are paralizie cerebrală, iar operaţia este extrem de costisitoare

Anii de liceu reprezintă una dintre cele mai frumoase perioade din viața unui om. Pentru Alexandra, ultimul an de liceu este unul de foc.

de Redactia Observator

la 14.11.2020, 11:54

Vezi și
  • Termină școala în condiții de pandemie, se gândește la bacalaureat, dar și că ar putea reuși, în sfârșit, să meargă singură.
  • Fata are paralizie cerebrală și trebuie să facă o operație complexă dar costisitoare, pentru care are nevoie de ajutor.

Printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinită Alexandra, dar și alți copii ori adolescenți.

Dragă Fundație Mereu Aproape,

Mă numesc …

Așa încep aproape toate mesajele care cer sprijinul Fundației Mereu Aproape și al donatorilor din Campania Vreau să ajut. Așa a venit și apelul Alexandrei, o liceană frumoasă și bine crescută, suferindă de paralizie cerebrală. 

Ionela Stan, mama Alexandrei: A avut o intervenție chirurgicală la vârsta de patru ani. A avut patru intervenții într-o singură operație la tendoane și la șolduri sus, la aductori. De la vârsta de doi ani până la vârsta de 18 ani am făcut recuperări, am făcut peste 50 de recuperări în 16 ani. 

Terapiile au ajutat-o pe Alexandra dar acum este timpul pentru o operație grea. Chirugul care va face intervenția i-a promis fetei că va merge mult mai bine, va avea echilibru, iar diformitatea coloanei se va absorbi dupa operatie.

Alexandra: A fost o luptă pentru mine să accept această intervenție pentru că voiam s-o refuz, pentru că nu voiam să mai sufăr, să mai trec prin anumite chestii neplăcute, dar m-am gândit că această intervenție îmi poate face bine pe viitor.

Ionela Stan, mama Alexandrei: O să fie o operație foarte complicată. Este o chirurgie multisit, osteotomie derotare femur drept, o tenotomie drept femural bilateral, o aponevrotomie gemeni bilateral și o operație mosca la piciorul stâng.

Operația complexă aduce cu ea și o mare frică, aceea că familia nu va reuși să facă rost de banii necesari.

Ionela Stan, mama Alexandrei: 10.000 de euro, o sumă foarte mare. Și la operație și la recuperări am făcut pe cont propriu, însă acum este… costurile foarte mari.

Alexandra: Chiar dacă sunt un copil cu dizabilități este important să încerc să mă integrez în societate pentru că dacă nu o fac eu, nu o face nimeni. Nimic în viață nu este imposibil și noi trebuie să fim întotdeauna pozitivi și cu zâmbetul pe buze. Îmi doresc mai multă independență și să reușesc să fac anumite lucruri pe care acum din păcate nu pot să le fac.

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundației Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin paypal. 

Alexandra: Îmi pune puțin sufletul la încercare această experiență, dat fiind faptul că trebuie să trec prin două perioade mai complicate și anume și această operație, dar și bacalaureatul, dar cred eu că nu este imposibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Campanii » Vreau sa ajut. Alexandra are paralizie cerebrală, iar operaţia este extrem de costisitoare