Antena Meniu Search
x

Vreau sa ajut! Denis fost diagnosticat cu o forma agresiva de cancer toraco-abdominal

La doi ani si 10 luni, Denis afla ca viata inseamna si suferinta dincolo de limite. Atunci a fost diagnosticat cu o forma foarte agresiva de cancer toraco-abdominal. De ceva vreme, boala lui nu mai raspunde la tratamentul clasic cu chimioterapie.

Vezi și

Ajuns la cinci ani, Denis are acum nevoie de cel putin 25.000 de euro, pentru investigatii si pentru radioterapie, care vor fi facute intr-o clinica oncologica din Florenta! Il putem ajuta si noi cu un SMS de doi euro, la numarul 848.

Nu a facut nici o boala a copilariei pana la varsta de doi ani si 10 luni. Nu a fost nici măcar răcit! Pana intr-o zi neagra.

"Pe data de 5 ianuarie, a inceput sa tuseasca, sa faca febra si sa transpire foarte mult. Am mers la un medic pediatru, sa facem un control si a zis ca este foarte putin racit la plamani si i s-a dat tratament injectabil", spune mama baiatului.

Dupa un pelerinaj pe la mai multi medici, in februarie 2011, Denis este internat, in stare foarte grava, la spitalul Marie Curie, din Bucuresti.

Computerul tomograf aratase mai mult formatiuni tumorale toraco-abdominale.

"Domnii doctori ne-au spus ca plamanul drept este uscat ca un burette. Nu mai putea respira, nu mai vorbea cu noi, doar ne tinea de mana. S-a facut comisie si ne-a spus ca situatia e grea si ne-au trimis acasa, sa ne pregatim. Si-am zis NU! Fiul meu va trai si va fi bine! N-am vrut sa accept si n-o sa accept!", mai spune mama lui Denis.

Dupa alte investigatii, Denis a primit diagnosticul care i-a frant copilaria.

"In urma biopsiei, diagnosticul a fost de rabdomiosarcom embrionar toracoabdominal. O tumoare foarte agresiva. Au inceput curele de chimioterapie foarte puternice si groaznice pentru el! Un copil la varsta de doi ani si 11 luni sa-ti spuna: mami, nu mai pot, e greu!", povesteste mama micutului.

Apoi, a venit si rasplata celor 12 luni de chinuri: remisia. Denis implinea patru ani: “Pe 17 martie am terminat cu chimioterapia si ne-a spus: copilul este bine! Si-am plecat acasa, bine, sanatosi si-am fost atat de fericiti, c-am zis ca n-o sa uitam cat vom trai ziua aceea. Si-a dorit un tort mare, cu stadion, i-am facut, a venit si clovnul acas, dar bucuria n-a durat mult".

Trei luni mai tarziu, cancerul pusese din nou stapanire pe organismul deja greu incercat: “Am venit la spital si am aflat ca deja tumorile inflorisera in el, la loc, exact cum au fost. Singura solutie este radioterapia si un eventual transplant de celule stem, care este propus de catre profesorii straini, din Italia, Florenta, in colaborare cu doctorii si profesorii americani”.

Exceptand transplantul de celule stem, care va fi platit de statul roman, investigatiile si radioterapia se platesc de pacient. Peste 25.000 de euro. In clinicile europene, tratamentul se face ambulatoriu, iar parintele trebuie sa inchirieze o camaruta, pentru cel putin sase luni si sa mai aiba bani si sa traiasca alaturi de copilul sau.

Puteti dona doi euro printr-un SMS trimis la 848 sau sunand la numerele afisate mai jos, din reteaua Romtelecom. Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Donatii se fac si in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui la salvarea lui Denis online sau prin PayPal. Orice suma conteaza! Pentru mai multe informatii despre caz, intrati pe site-ul Fundatiei Mereu Aproape.

Numere de telefon pentru donatii

0 900 900 303: 3 euro/apel

0 900 900 305: 5 euro/apel

0 900 900 301: 10 euro/apel

Nu se percepe TVA.

Conturi Fundatia Mereu Aproape

CIF 18212553:

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Campanii » Vreau sa ajut! Denis fost diagnosticat cu o forma agresiva de cancer toraco-abdominal