Video

Rețete de dulciuri: Tiramisu cu foițe de aur

De Redactia Observator.
Publicat: 28.12.2020, 11:03.
Actualizat: 28.12.2020, 11:28

Reţeta inedită de tiramisu, pregătită de vloggerița Ruxi, o a fost prezentată la Chefi la cuţite şi comentată de cei trei chefi Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu.

Tiramisu cu foițe de aur

Tiramisu cu foițe de aur

Chefi la cuțite

Una dintre cele mai cunoscute vloggerițe din România, cunoscută pentru parodiile postate pe platforma Instagram, a decis să pregătească pentru cei trei chefi un desert clasic cu un "twist": tiramisu cu foițe de aur.

Ruxi a făcut spectacol în bucătărie, prin parodie, dar și prin rețeta "opulentă" de Poormaisu.

Rețete de dulciuri: Tiramisu cu foițe de aur

Pentru a prepara "Pooramisu", se prepară, întâi, o cafea tare în care se adaugă lichiorul. Pentru cremă, se separă întâi gălbenușurile, apoi se amestecă cu zahăr până devin cremoase, ulterior se adaugă și mascarpone.

Albușurile separate se amestecă cu un praf de sare și cu zahăr, până se transformă într-o bezea. Apoi, bezeaua și crema cu gălbenușuri se amestecă cu mascarpone.

Pișcoturile trebuie înmuiate pentru o fracțiune de secundă în cafeaua cu lichior, alternând straturi de pișcoturi cu straturi de cremă. Foițele de aur se presară peste ultimul strat de cremă.

Desertul se servește în boluri și cu tacâmuri aurii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.