Video Rețete de dulciuri: Tiramisu cu foițe de aur
Reţeta inedită de tiramisu, pregătită de vloggerița Ruxi, o a fost prezentată la Chefi la cuţite şi comentată de cei trei chefi Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu.
Una dintre cele mai cunoscute vloggerițe din România, cunoscută pentru parodiile postate pe platforma Instagram, a decis să pregătească pentru cei trei chefi un desert clasic cu un "twist": tiramisu cu foițe de aur.
Ruxi a făcut spectacol în bucătărie, prin parodie, dar și prin rețeta "opulentă" de Poormaisu.
Rețete de dulciuri: Tiramisu cu foițe de aur
Pentru a prepara "Pooramisu", se prepară, întâi, o cafea tare în care se adaugă lichiorul. Pentru cremă, se separă întâi gălbenușurile, apoi se amestecă cu zahăr până devin cremoase, ulterior se adaugă și mascarpone.
- Luptă grea, diseară, la Chefi la cuțite: Irina Fodor pune în joc o bombă cu mai multe amulete!
- Toți cei patru jurați i-au oferit cuțitele de aur lui Claudiu Gherguț, în ediția de ieri Chefi la cuțite....
- Moment istoric la Chefi la cuțite, în această seară: toți cei patru Chefi oferă cuțitele de aur după o jurizare
- Chefi la cuțite, lider de audiență cu ediția de ieri. Diseară, Diana Mureșan, fostă sportivă medaliată care...
- Diseară, amuleta culminează cu discuții aprinse între jurați, iar în audiții intră un concurent de origine...
Albușurile separate se amestecă cu un praf de sare și cu zahăr, până se transformă într-o bezea. Apoi, bezeaua și crema cu gălbenușuri se amestecă cu mascarpone.
Pișcoturile trebuie înmuiate pentru o fracțiune de secundă în cafeaua cu lichior, alternând straturi de pișcoturi cu straturi de cremă. Foițele de aur se presară peste ultimul strat de cremă.
Desertul se servește în boluri și cu tacâmuri aurii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰