Meniu
Search
x

Ministerul Mediului mulțumește Observator, după ce campania ”După noi, gunoiul” a reușit să schimbe legea

Ministerul Mediului a distribuit, pe pagina de Facebook, știrea Observator în care anunțam succesul campaniei "Dupa noi, gunoiul", prin care s-a reușit un prim pas important pentru o Romanie mai curată. A fost aprobată hotărarea de Guvern prin care sunt limitate punctele de frontieră pentru importurile de deseuri.

De Redactia Observator la 18.12.2021, 13:23

În postarea de pe pagina de Facebook, Ministerul Mediului scrie ”Mulțumim, Observator Antena 1 pentru demersul jurnalistic. Rămâneți cu ochii pe noi!”

Grija pentru mediu este lege

Observator prin campania "După noi, gunoiul" a reușit un prim pas important pentru o Românie mai curată. A fost aprobată Hotărarea de Guvern prin care sunt limitate punctele de frontieră pentru importurile de deșeuri. Au fost 8 luni în care v-am arătat cum România s-a transformat în groapă de gunoi a altora. Și nu ne oprim aici.

Tánczos Barna, ministrul Mediului: ”S-au stabilit instituțiile care vor fi abilitate să facă aceste controale a deșeurilor care se transportau din alte țări, se aduceau în România. Cea mai importantă instituție alături de Poliția de frontieră o să fie Garda de Mediu și am extins posibilitățile de control și asupra bunurilor second hand, acolo unde se constată că acele bunuri de fapt sunt declarate în mod fals că fiind second hand și sunt de fapt deșeuri”. 

Campania „După noi, gunoiul” cu Bianca Iacob este prima care a abordat sistematic toate fațetele problemelor de mediu din România. Până când nu vor exista legi clare, iar legislaţia nu va fi schimbată, problema deșeurilor rămâne greu de rezolvat și va avea mereu prioritate în agenda Observator.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Dupa noi, gunoiul » Ministerul Mediului mulțumește Observator, după ce campania ”După noi, gunoiul” a reușit să schimbe legea