Antena Meniu Search
x

Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a reacţionat după un material realizat de Observator şi a criticat Garda de Mediu.

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 16:45

Vezi și

În materialul prezentat la Observator, din cadrul campaniei "După noi, gunoiul", a fost prezentată o situaţie alarmantă: barje întregi cu deşeuri erau descărcate în zona liberă din portul Constanţa, în loc să fie trimise spre ţările trecute ca "destinaţie" în acte. Dunărea era transformată astfel într-o veritabilă "autostradă a gunoaielor".

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a cerut să nu facem exces de zel şi să facem treaba altora, iar acele barje ar fi trebuit escortate în afara apelor teritoriale ale României.

"Am văzut zilele trecute analiza pe barjele acelea de pe Dunăre, pe aşa-zisa autostradă a deşeurilor. Trebuie să lăsăm barjele care sunt în tranzit să rămână barje de tranzit. Nu trebuie să-i aducem în ţară. Dacă a plecat din Ungaria şi are destinaţia Turcia, să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României, să nu încercăm noi să lucrăm în locul Gărzii de Mediu din Turcia sau să facem treaba pe care trebuiau s-o facă cei din Ungaria. Excesul de zel nu va face bine niciodată şi am văzut ce s-a întâmplat. Barjele au fost descărcate în România şi la solicitarea comisarului general de atunci şi aprobarea comisarului general de acum şi unele dintre deşeuri s-ar putea să rămână în zona liberă din România", a afirmat Tanczos Barna.

Poţi viziona şi citi întreaga ancheta a Observator AICI.

SOLICITĂRILE OBSERVATOR, PENTRU O ŢARĂ MAI CURATĂ

  • Reducerea punctelor de frontieră, pentru limitarea importurilor ilegale de deşeuri;
  • Puteri sporite pentru comisarii Gărzii Naţionale de Mediu;
  • Program naţional de colectare selectivă şi reciclare în şcoli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Dupa noi, gunoiul » Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"