Antena Meniu Search
x

Video Vânătoare de gunoaie în Gorj. Sufocaţi de mizerie, oamenii dau alarma pe Whatsapp: "Am găsit şi o cădiţă, aruncată pe câmp"

Oamenii din Gorj s-au obişnuit să vadă gunoaiele aruncate la voia întâmplării. Haine, peturi sau alte deşeuri ajung să zacă la margine de drum sau pe câmpuri. Pentru a limita acest lucru, autorităţile au pus la dispoziţia cetăţenilor un număr de telefon. Cine vede o zonă sufocată de gunoaie, poate da alarma cu o fotografie trimisă pe Whatsapp.

Alin Stan
de Alin Stan

la 09.07.2021, 10:31

Vezi și

"Chiar acum mi-a apărut un mesaj venit de la un locuitor din Târgu Jiu". Zeci de astfel de solicitări au venit pe numărul de telefon pus la dispoziţie de Serviciul de Gestionare a Deşeurilor Gorj. Modalitatea de a semnala gunoaie aruncate la întâmplare este una foarte simplă.

Alin Stan, reporter Observator: "Cei care observă o astfel de zonă plină de gunoie pot trimite o fotografie pe un număr de telefon al Serviciului de Gestionare a Deşeurilor Gorj, iar angajaţii seriviului se vor deplasa pentru a ecologiza zona".

Gorjenii aruncă gunoaie la întâmplaare

Cel mai des, angajaţii serviciului de Gestionare a Deşeurilor ajung în zona Narciselor din Târgu Jiu, devenită în ultimul timp o groapă de gunoi. Oamenii aruncă orice la întâmplare. 

"Am găsit şi o cădiţă. Din păcate, aruncată pe câmp, în loc să fie dusă la un centru de colectare", spune un bărbat. "Să le fie ruşine în primul rând. Să conştientizeze şi să fie şi ei prezenţi măcar o dată la o campanile de asta de ecologizeazare a locurilor unde aruncă", a declarat altcineva.

Grav este faptul că deşeurile ajung să fie aruncate chiar în apropierea locuinţelor, iar imaginea este una dezolantă. Avertismente şi sancţiuni se aplică prea rar, astfel că oamenii au ajuns să nu le ia în serios. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Dupa noi, gunoiul » Vânătoare de gunoaie în Gorj. Sufocaţi de mizerie, oamenii dau alarma pe Whatsapp: "Am găsit şi o cădiţă, aruncată pe câmp"