Antena Meniu Search
x

Curs valutar

10.000 din lei pentru fiecare gospodărie distrusă de viiturile din Galaţi. Ajutorul de la stat a ajuns deja la 1.200 de locuinţe

Un prim ajutor de urgență al Guvernului, în valoare de 10.000 de lei pentru fiecare gospodărie afectată de inundațiile din județul Galați, a început deja să fie acordat, anunță, vineri, Consiliul Județean.

de Redactia Observator

la 20.09.2024 , 13:30

Este vorba despre o primă tranșă de bani, realizându-se deja peste 1.200 de astfel de plăți. Plățile vor continua și zilele următoare, astfel încât în cel mai scurt timp oamenii să primească acest ajutor de la Guvern.

Guvernul a aprobat de urgență deblocarea acestor sume în valoare de aproape 55 milioane de lei, ca o primă tranșă de ajutor financiar către cei afectați de inundații până se finalizează evaluarea din teren a pagubelor.

Peste 4.200 de gospodării, afectate de inundaţii

Articolul continuă după reclamă

Plata se face prin intermediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Galați prim mandat poștal sau prin cont, însă cei mai mulți au optat pentru varianta cu mandat postal, potrivit CJ Galați.

„Până acum, din datele furnizate de către autoritățile locale, au fost centralizate peste 4.200 de gospodării, la care vor ajunge banii, însă numărul celor care vor primi acești bani va fi mai mare, deoarece procesul de centralizare a datelor este încă în desfășurare”, conform sursei citate.

Reamintin că 14 septembrie, ciclonul Boris a făcut prăpăd în judeţele Galaţi şi Vaslui şi a adus inundaţii istorice, iar viiturile au distrus totul în cale, drumurile, maşinile, casele oamenilor şi animalele. Şapte oameni au murit luaţi de ape, iar pagubele sunt de milioane de euro. Vieţilor sinistraţilor s-au schimbat radical, iar pericolul încă nu a trecut.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri economice » 10.000 din lei pentru fiecare gospodărie distrusă de viiturile din Galaţi. Ajutorul de la stat a ajuns deja la 1.200 de locuinţe