Antena Meniu Search
x

Video 13 blocuri, scoase la vânzare pentru 49.000 de euro fiecare, "preţ negociabil". "Era bătălie pentru ele"

Un bloc întreg, la preţ de garsonieră. După modelul caselor vândute în Bacău cu 250 de euro, puteţi cumpăra zece apartamente cu mai puţin de 50.000 de euro în Anina, judeţul Caraş-Severin. Ce-i drept, sunt abandonate de 30 de ani. Proprietarul le vinde celor interesaţi să le renoveze şi laudă aerul curat şi vederea superbă spre munţi.

de Vali Popovici

la 28.01.2022, 15:36

Vezi și

În vârful unei coline, 13 blocuri cu vedere spre munţii Semenic îşi aşteaptă cumpărătorii. Proprietarul le-a scos la vânzare pe un site de anunţuri cu 49.000 de euro fiecare. Preţul este negociabil. "Cine le mai cumpără, repară pe astea? Moartea, că oamenii nu mai vor", spune un cioban. 

Povestea cartierului-fantomă din Anina

Povestea cartierului-fantomă din Anina a început în anii '80 când, din ordinul lui Nicolae Ceauşescu, a fost construită Termocentrala de la Crivina. Mii de muncitori din toată ţara au fost aduşi să lucreze aici şi au primit apartamente de lux în cartierul nou. După patru ani, termocentrala a fost oprită definitiv din cauza unei avarii la un generator, demolată şi dusă la fier vechi, iar oamenii, rămaşi fără serviciu, şi-au abandonat locuinţele şi au plecat.

În trecut, oamenii visau la un apartament aici. "Era bătălie pentru ele"

Pe acelaşi subiect

"Sunt blocuri cu patru nivele. Apartamente cu două, trei, patru camere. A fost ceva cu totul deosebit. Eu când am venit stagiar în urmă cu 39 de ani, am încercat să-mi iau o garsonieră. Nu am reuşit. Era bătălie pentru ele", îşi aminteşte un bărbat. 

Blocurile, care au în total 166 de apartamente, au fost cumpărate acum patru ani de un om de afaceri din București cu 20.000 de euro unul. Ar fi vrut să investească în zonă, dar a renunţat, iar acum le vinde la roşu. Nu mai au uşi şi ferestre, trebuie racordate din nou la utilităţi, acoperişurile trebuie schimbate ... dar au potenţial, crede vânzătorul. "Părerea mea e că ar fi o zonă turistică bună. Ar atrage mulţi din toate zonele ţării şi nu numai din ţară", spune el. "Să le pună în vânzare după ce sunt făcute. Nu se găsesc cumpărători la noi, în zona asta muntoasă", crede, însă, un localnic.

Aerul curat din Anina şi frumuseţile regiunii

"Noi avem o altitudine de 600 de metri. Aerul din zona Aninei este un aer curat", susţine Gheorghe Românu, primarul din Anina. Datorită aerului bogat în ozon, la Anina a funcționat un sanatoriu renumit în Europa. Aici s-a tratat și vindecat de tuberculoză împărăteasa Sissi a Imperiului Austro-Ungar. De la Anina pornesc trasee turistice spre Munţii Aninei şi Munţii Semenic, unde se află cea mai lungă pârtie de schi din ţară. De asemenea, în zonă sunt Cheile Nerei, Cascada Bigăr şi zeci de peşteri. Iar la doar 50 de kilometri distanţă este Serbia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri economice » 13 blocuri, scoase la vânzare pentru 49.000 de euro fiecare, "preţ negociabil". "Era bătălie pentru ele"