Antena Meniu Search
x

Video 200 de lei de la stat pentru cei care vor să-şi schimbe becurile. Trebuie să îndeplinească doar două condiţii

Programul Rabla ajunge de luna viitoare şi la becuri. Statul va da tichete în valoare de 200 de lei celor care vor să înlocuiască becurile clasice cu cele led, mai economice, dar şi mai scumpe. Cei interesaţi trebuie să îndeplinească două condiţii importante: să dea la schimb becurile vechi şi să nu aibă datorii la stat. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 04.10.2022, 20:52

Vezi și

Aurel Ardeal are o casă cu 5 camere în localitatea Bolintin Deal. Nu a reuşit să schimbe toate becurile clasice cu cele led, aşa că le aprinde doar atunci când este nevoit. 

Aurel Ardeal, localnic: Am mai schimbat din ele. Am auzit la televizor că trebuie să facem economie. 

Omul ar vrea să se înscrie în programul "Rabla pentru becuri", dar nu ştie cum. 

Aurel Ardeal, localnic: Dacă mi se dau becuri în locul acestora, da. Eu am telefon din acesta, deci nu pot eu.

Pe acelaşi subiect

Deşi nu se mai fabrică de mai bine de un deceniu, becurile clasice încă luminează multe dintre locuinţele românilor. 

''Am bec normal, cum am avut şi până acum. Băiatul meu a luat şi din acelea de care ziceti dumneavoastră, consumă mai bine, dar o să iau şi eu. Cu cât sunt mai scumpe, economia e mai mare.'' 

Înscrierile se fac online, pe aceeaşi aplicaţie folosită şi pentru "Rabla pentru electrocasnice". Cei interesaţi trebuie să se grăbească pentru că numărul voucherelor este limitat. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului: La fel cum au aplicat pentru electrocasnice. Şi pentru electrocasnice am avut zeci de mii de persoane din mediul rural, indiferent de vârstă. Aplicaţia nu este una nouă. Este cea care se foloseşte de ani de zile pentru electroicasnice. Persoanele care s-au înscris pentru electrocasnice, nu trebuie să se înscrie pentru becuri încă odată. 

Doritorii trebuie să îndeplinească doar două condiţii

Românii trebuie să mai cunoască un lucru important înainte de a obţine tichetul. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului: Regula pentru sprijinul de la stat este una singură: O să primeşti dacă nu ai datorie. Este o regulă de care nu putem scăpa nici noi.  

Pentru a se putea înscrie, mulţi trebuie să apeleze la sprijinul autorităţilor locale. 

Emilian Bănică, primar Bolintin Deal: Aşa cum este Programul Rabla pentru maşini, aţi văzut, tot noi trebuie să-i înscriem pe acea platformă la AFM că să putem să ajutăm oamenii. 

Preţul unui bec led porneşte de la 6-7 lei şi poate ajunge la câteva zeci de lei. 

Aurelia, reprezentant magazin de profil: Un bec de 12 Watti ne dă echivalenţa a 75, ca becul clasic. Poate să fie de la 12 lei şi ceva până la 14 lei, 14,99, cam aşa. Au o durată de viaţă destul de mare faţă de becul pe halogen. 

Becurile achiziţionate prin programul Rabla nu trebuie să aibă o putere mai mare de 15 Watti. Cei care se înscriu trebuie să dea la schimb un bec clasic sau unul led stricat pentru a primi unul nou. Valoarea întregului proiect este de 400 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » 200 de lei de la stat pentru cei care vor să-şi schimbe becurile. Trebuie să îndeplinească doar două condiţii