Antena Meniu Search
x

3 motive reale pentru care să te lansezi în afaceri la 20 de ani

Probabil toți tinerii se gândesc la un moment dat să se lanseze în afaceri.

Probabil toți tinerii se gândesc la un moment dat să se lanseze în afaceri. De obicei, acest gând ne înflorește în minte de fiecare dată când nimerim într-un colectiv nu tocmai prietenos, când dăm peste un lider dificil sau când vrem mai mult control asupra muncii noastre.

Oricare ar fi motivația ta, cea mai potrivită vârstă pentru a te lansa în lumea afacerilor este la 20 sau la 30 de ani. Cei mai de succes și mai bogați oameni din lume - de la Bill Gates la Steve Jobs sau Mark Zuckerberg au început foarte devreme. Și în România găsim, de altfel, exemple notabile. De exemplu, Liviu Tudor, preşedintele Genesis Property şi cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, a intrat în business în anul 1990, când a început să importe calculatoare din Singapore. Acum este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața imobiliarelor.

Iată, așadar, care sunt cele trei motive pentru care ar trebui să deschizi o afacere cât încă ești tânăr.

  1. O mai mare disponibilitate de a-ți asuma riscuri

Trebuie să-ți spunem adevărul. Nu toate startup-urile au șanse de reușită. Trebuie să fii realist, indiferent de cât de tânăr ești. Apoi, să începi un business te va solicita și la nivel personal, și la nivel financiar. Însă cu cât ești mai tânăr, cu atât mai ușor îți va fi să-ți asumi riscuri. În plus, ai mai puține responsabilități, mai puține angajamente și mai mult timp la dispoziție pentru a repara eventuale greșeli. Astfel, a începe o afacere foarte devreme în viață se traduce și prin potențiale pierderi mai reduse.

  1. Energie și motivare

Ca să conduci un startup ai nevoie și de multă energie. Să nu uiți niciodată acest aspect. Este un aspect foarte important. Deși nu este o regulă scrisă în piatră, în general, tinerii antreprenori au prin definiție mai multă energie, sunt mai motivați și mai entuziasmați decât oamenii de afaceri care au trecut de 40 de ani.

Poate vei fi un spirit tânăr decenii la rând, însă nu poți să știi niciodată  cu certitudine acest lucru. Ce ți se pare ușor de realizat acum, ți se va părea probabil o povară greu de dus pe umeri peste zece ani, să spunem. Cu fiecare an care trece energia și puterea ta de muncă vor scădea. Așă că profită de aceste calități cât încă le mai ai.

  1. Adaptabilitate

Tinerii se adaptează în general mult mai ușor. Unul dintre motivele acestui fenomen? Nu au fost încă expuși la normele și rigorile unui mediu profesional, sunt mai rebeli și au idei inovatoare.

În plus, tinerii asimilează mai ușor noile tehnologii. Și cum acestea apar aproape zilnic, singura șansă pentru companii este să se adapteze și să integreze în procesele de muncă aceste noi elemente.

La 20, 30 de ani ai mai multe șanse să te adaptezi rapid noilor tehnologii și să găsești metode creative de a le integra în mediul profesional.

Te poți gândi și la alte motive pentru care ar trebui să începi o afacere cât încă ești tânăr? Care sunt acestea?

Sursă foto: Shutterstock.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » 3 motive reale pentru care să te lansezi în afaceri la 20 de ani