Economic

5 citate de la cei mai bogați oameni din lume. Ce sfaturi despre succes au miliardarii

Publicat pe 28.07.2016 la 13:51 Actualizat pe 28.07.2016 la 13:55

Se spune că „banii nu aduc fericirea“, însă cu toții știm că ei sunt destul de importanți pentru fiecare dintre noi. Cei care au ajuns să aibă averi fabuloase știu cel mai bine câte sacrificii există în spatele conturilor lor pline și știu foarte bine ce decizii i‐au dus pe calea către succes. Iată câteva citate inspiraționale de la cei mai bogați oameni ai lumii:

Se spune că „banii nu aduc fericirea“, însă cu toții știm că ei sunt destul de importanți pentru fiecare dintre noi. Cei care au ajuns să aibă averi fabuloase știu cel mai bine câte sacrificii există în spatele conturilor lor pline și știu foarte bine ce decizii i‐au dus pe calea către succes. Iată câteva citate inspiraționale de la cei mai bogați oameni ai lumii:

Warren Buffett ‐ „Oamenii obișnuiesc să spună că vremurile acestea sunt incerte. De fapt, toate vremurile sunt incerte. În 2007 nu știam ce o să vină, nici pe 10 septembrie 2001 nu știam ce va veni“.

Amintind de anul crizei financiare care a lovit SUA și întreaga lume în 2007, dar și de atentatul de la 11 septembrie, Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați investitori din lume, atrage atenția asupra incertitudinilor care planează asupra unei afaceri. Sfatul său pentru antreprenori este strâns legat de o bună gestionare a acestor incertitudini și riscuri.

Orice antreprenor ar trebui să ia în calcul riscurile și să‐și protejeze firma și angajații în cazul oricărui scenariu. Cea mai bună formă de protecție în vremurile noastre este asigurarea concepută special pentru firme. Alegerea unei asigurări care să se plieze pe specificul afacerii este un alt factor important.

De aceea există companii precum Certasig, specializate în asigurări corporate și care oferă pachete de asigurări pentru orice nevoie a unei firme – de la asigurarea de bunuri, până la cea de răspundere profesională sau chiar de drone.

Steve Jobs ‐ „Sunt convins că diferența dintre antreprenorii de succes și cei care eșuează este perseverența pură“.

Fondatorul companiei „Apple“, cel care a rămas în memoria colectivă drept un vizionar și un om al inovației a spus în nenumărate rânduri că perserverența și ambiția sunt printre ingredientele cheie ale succesului. Dacă ne uităm la drumul său, nu putem decât să‐i dăm dreptate, având în vedere câte obstacole a întâlnit și cum le‐a depășit pe toate cu ajutorul ambiției sale.

Un exemplu concludent de perseverență a fost momentul din viața lui Jobs în care a fost înlăturat de la conducerea diviziei Macintosh și a creat aproape imediat o nouă companie, numită NeXT, revenind în câțiva ani înapoi la conducerea firmei Apple. Un antreprenor de succes, în viziunea lui Jobs, era, în mod evident, unul care nu se dă bătut și care nu renunță la obiectivele sale.

Mark Zuckerberg ‐ „Oamenii pot fi foarte deștepți sau foarte pricepuți într‐un anumit domeniu, dar dacă ei înșiși nu cred cu adevărat asta, nu vor munci prea mult“.

Zuckerberg, cel care a lansat rețeaua de socializare Facebook, pune mare preț pe muncă. De altfel, toți oamenii de succes au în comun dedicarea totală pasiunii și obiectivelor lor. Mai mult decât atât, el atrăgea atenția și asupra încrederii în forțele proprii, un factor extrem de importat când vine vorba despre succes.

Incertitudinea și timiditatea nu au loc în lumea succesului. Rar vom vedea miliardari nesiguri pe ei și nimeni nu își pune încrederea într‐o persoană care nu are ea însăși certitudinea că va reuși. Încrederea în forțele proprii și munca sunt, așadar, printre cei mai importanți factori când vine vorba despre succes.

Bill Gates ‐ „Cu toții avem nevoie de oameni care să ne ofere părerile lor sincere. Cu ajutorul lor devenim mai buni“.

Un alt sfat important pentru atingerea succesului vine de la Bill Gates, care evidențiază cât de importantă este critica conctructivă. Fără ea nu am putea lucra la îmbunătățiri și nu am putea evolua.
Este o lecție din care toți antreprenorii și managerii au de învățat și de care ar trebui să țină cont.

Elon Musk ‐ „Cea mai mare greșeală a mea este probabil faptul că mă ghidez prea mult după talentul unui om și nu după personalitatea lui“.

Elon Musk, fondatorul PayPal și Tesla Motors atrage atenția asupra alegerii corecte a oamenilor de care te înconjori. Deși toți antreprenorii caută pentru compania lor oameni cu experiență multă, profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, uită adesea de importanța pe care o are personalitatea lor. Musk spune că tocmai felul de a fi al unei persoane primează în detrimentul talentului.

Tu care crezi că sunt factorii de care depinde succesul profesional?

Sursa foto: Shutterstock

În articolul

5 citate de la cei mai bogați oameni din lume. Ce sfaturi despre succes au miliardarii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

Lituania interzice accesul pe teritoriul său pentru rezidenții din Româniape observatornews.ro
500 de lei amendă pentru preotul sucevean care a organizat o slujbă cu zeci de persoane fără mască şi distanţare socialăpe observatornews.ro
O nouă țară europeană intră, din nou, în carantină! Peste 300.000 de oameni sunt afectați. În Italia se pregătesc restricții noipe a1.ro
🔥🔥🔥 Atenție, conținut nerecomandat cardiacilor! Daniela Crudu şi sora ei, show incendiar la plajă | VIDEOpe a1.ro
Familii disperate la Spitalul de Urgență Craiova: „Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor!“pe spynews.ro
Caz șocant la malul mării. Cadavrele a doi tineri au fost găsite într-o valiză. Cine sunt victimele și ce vârstă aveaupe spynews.ro
Profesoara care si-a abuzat elevul de 13 ani, a făcut închisoare şi s-a căsătorit cu el când a fost eliberată, a murit la vârsta de 58 de anipe antenasport.ro
Un nou focar de coronavirus, după o petrecere într-un club de noapte, aproape de graniţa cu România. Au apărut zeci de cazuripe antenasport.ro
15 Dayspe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Uluitor! Ce salariu astronomic i-ar fi intrat lunar în conturi lui Cristian Tudor Popescu. Dezvăluirea unui coleg de-al săupe antena3.ro
Detalii uluitoare! Ce studii are, de fapt Oana Roman și cum arăta în studenție când trăia cu câțiva euro pe zi. Nu mai seamănă cu eape antena3.ro
Care sunt modificarile RCA de la 1 iulie. Ce s-a schimbat, de fapt, si la ce trebuie sa fii atentpe cars.ro
Kaufland, anunț pentru un milion de clienți. Bani pentru români: cum intri în posesiepe playtech.ro
Horoscop săptămânal, 13 - 19 iulie. Vărsătorii învață să se bucure de lucrurile măruntepe jurnalul.ro
Ce se întâmplă cu pensiile? Cîțu, anunț importantpe jurnalul.ro