Video 7 milioane de lei, duşi pe apa sâmbetei. Cum a ajuns paradisul acvatic din Lugoj să se transforme într-o investiţie păguboasă
Ceea ce trebuia să fie un paradis acvatic pentru locuitorii din Lugoj, s-a transformat într-un coşmar. Celebrul ştrand din oraş a fost închis la scurt timp după inaugurare, iar firma care s-a ocupat de lucrări a intrat în faliment. Era un adevărat pericol pentru siguranţa oamenilor, spun reprezentanţii primăriei, care aşteaptă în zadar un chiriaş dispus să investească în baza de agrement.
''Betonul de jos din cauza infiltraţiilor s-a umflat şi se sparge. Spărtura asta am avut-o din primele zile.''
E doar una dintre multele nereguli care au pus lacătul pe porţile ştrandului din Lugoj: o investiţie de 7 milioane de lei.
''Este putredă şi prezintă pericol pentru utilizatori. Aşa a fost pusă de la început. S-a semnalat treaba asta...''
Chiar şi aşa, parcul acvatic a funcţionat două veri la rând, în 2019 şi 2020.
- Vechile case lipoveneşti, comori care se topesc sub povara timpului. Poveştile oamenilor care au moştenit...
- Cât costă să montăm panouri fotovoltaice şi în cât timp se recuperează investiţia. Soluţii pe timp de criză
- Cum pot face românii o mică avere cu titluri de stat TEZAUR. Ce profit au la 1.000 de lei investiți
Sorin Cîrstoiu, șef serviciu, Primăria Lugoj: Probabil în bătaie de joc s-a lucrat. Altfel nu-mi explic de ce sunt atâtea deficienţe la toate sistemele. Nu au fost niciodată bune, încă de la datul în funcţiune.
Deşi iniţial au fost construite fără scară, toboganele sunt printre puţinele elemente funcţionale în acest ştrand, după ce au fost reparate. Şi terenul de fotbal ar putea fi folosit de copii, dar, pentru că are un gard mai mic de 3 metri, mingea este mai mereu printre maşini, în strada sau, dincolo, în piscine. Iar de aici, alte probleme.
Cum a ajuns paradisul acvatic din Lugoj să se transforme într-o investiţie păguboasă
Firma constructoare nu mai există, iar Primăria Lugoj nu poate investi alţi bani. Ştrandul este în garanţie încă 17 ani de acum înainte, iar orice fonduri publice folosite aici ar atrage dosare penale.
Bogdan Blidariu, primar interimar Lugoj: Unul dintre criteriile pe baza cărora s-a desemnat câstigătorul licitaţiei, foarte important, a fost chiar acela al garanţiei. Câştigătorul licitaţiei a oferit o garanţie de 20 de ani.
Ianoș Mate, constructor: Firma a intrat în insolvenţă, s-a lichidat, ce pot să fac?! Ştrandul ăla a fost făcut cu bani foarte puţini la volumul ăla. Nu a fost plătită nici demolarea ştrandului vechi.
Singura soluţie care ar putea readuce la viaţă locul este ca baza de agrement să fie închiriată. Însă până acum nimeni nu s-a încumetat să participe la licitaţia organizată de municipalitate.
''Cred că nu este singura investiţie făcută greşit sau fără rost. Din păcate, pentru întreg oraşul, mai ales copii.''
''Au fost copiii şi au zis că nu este indicat să-l folosească pentru că se pot întâmpla... Şi apoi l-au închis.''
Nu departe de ştrand se află o altă investiţie păguboasă - SPA-ul interior din Lugoj, care a costat un milion de euro, a funcţionat o singură zi. Cea a inaugurării.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰