Antena Meniu Search
x

Video A fost decisă majorarea salariului minim cu 400 de lei, de la 3.300 de lei la 3.700 de lei. De când vor intra banii

PNL şi PSD sunt la cuţite. Mărul discordiei? Banii. Mai exact, majorarea salariului minim, care ar crea turbulenţe în mediul de afaceri şi, implicit, în economie. Liderii Coaliţiei au discutat situația la Palatul Victoria și chiar au luat unele decizii. Între timp, Ministerul Finanţelor, Marcel Boloș, s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri, care au venit cu o propunere: să crească suma scutită de taxe.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 27.05.2024 , 17:52

S-a încheiat ședința coaliției de guvernare de la Palatul Victoria și pare că s-a ajuns la un compromis cu privire la majorarea salariului minim. Vom avea o majorare cu 400 de lei a salariului minim brut, de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, iar soluția de compromis a venit de la mediul de afaceri: 300 de lei din această sumă să fie scutiți de taxe și impozite, tocmai pentru ca mediul de afaceri să poată susține mai ușor decizia impusă de Guvern privind majorarea salariului minim din luna iulie.

S-a ajuns la un compromis și în ceea ce privește plafonarea adaosului comercial pentru alimentele procesate în România. Dacă inițial liberalii au spus că nu sunt de acord cu o intervenție brutală a Guvernului în principiile economiei de piață, în cele din urmă, pe surse politice, înțelegem că în ședința de astăzi de la Palatul Victoria s-a ajuns la un compromis: ca această plafonare să se aplice doar în cazul retailerilor, așadar nu pe tot lanțul de producție.

PNL vrea și limitarea cheltuielilor bugetare

Vezi și

Rămâne de văzut care va fi decizia privind limitarea cheltuielilor bugetare propusă de Ministerul Finanțelor și de Partidul Național Liberal. Au venit liberalii cu această propunere după ce deficitul bugetar a depășit 3% din Produsul Intern Brut în primele patru luni din acest an iar datoria publică este astăzi la peste 52% din Produsul Intern Brut. Liberalii cred că Guvernul ar trebui să pună frâne cheltuielilor nejustificate făcute de ministere și de alte instituții ale statului, însă nu este clar dacă social-democrații vor fi de acord cu această decizie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Stiri economice » A fost decisă majorarea salariului minim cu 400 de lei, de la 3.300 de lei la 3.700 de lei. De când vor intra banii