Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Afacerea deschisă în ţară de Florida și Mihai, după zeci de ani de muncă în Spania. Preţurile ajung şi la 15.000 de lei

Plantele ornamentale și arborii exotici câştigă tot mai mult teren în România! Obișnuite cu o climă blândă, s-au adaptat perfect pe meleagurile noastre şi au deschis noi oportunități de afaceri pentru mulți români. Bananierii, măslinii seculari sau palmierii sunt doar câţiva dintre arborii care fac faţă cu brio temperaturilor din ţara noastră. În judeţul Bihor, spre exemplu, pot fi achiziţionaţi măslini seculari cu prețuri care ajung şi până la 15.000 de lei. 

de Georgiana Botez

la 05.10.2024 , 09:45

Cum iernile au devenit din ce în ce mai blânde, mulți aleg să aibă în fața casei măslini, bananieri sau palmieri. Iar oferta este una din ce in ce mai bogată. Camioane încărcate cu mii de arbuști, copaci și plante exotice ajung în satul Homorog din judeţul Bihor, tocmai din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Plantele exotice cuceresc România

"Doar din Spania aducem noi. Având în vedere că urmează perioada de iarnă şi că nu ştim exact cum vor fi iernile viitoare, dacă temperatura scade mai tare de -15 grade, noi recomandăm să se protejeze. Există o husă antiîngheţ, un material care se pune peste ei", spune Florida Andreica.

Vezi și

Florida și Mihai s-au întors în țară după zeci de ani de muncă în Spania, iar toți banii strânși i-au investit în plante ornamentale. Pe moșia lor impresionantă de două hectare, te întâmpină mii de ghivece cu plante și arbuști exotici, care au transformat locul într-o adevărată oază de vacanță. "Preferă şi căldura, dar le merge bine şi la noi în ţară. Deja a început să le meargă bine şi granzilor şi kakiilor, pe lângă smochini. Deci măslinul nu mai vorbim, e top", adaugă Florida Andreica.

Tot în judeţul Bihor, în staţiunea balneară Băile Felix, încep să se coacă şi bananele. Nu vor ajunge însă la maturitate, deoarece vor fi tăiate pentru a proteja arborele. "Conservarea se face prin tăierea la un nivel de 80 de centimetri, de la nivelul solului. Îmbrăcaţi în folie şi cu frunză uscată. Ar trebui să fie într-un mediu închis, în anumite baloane sau în anumite solarii", a explicat Cristi Opronoiu, administrator complex balnear.

Prețurile pentru un măslin încep de la doar 400 de lei, la fel ca și pentru un palmier mic, dar pot ajunge până la impresionanta sumă de 15.000 de lei!

Georgiana Botez Like
Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri economice » Afacerea deschisă în ţară de Florida și Mihai, după zeci de ani de muncă în Spania. Preţurile ajung şi la 15.000 de lei