Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Afacerea pornită de Mirona şi Ştefan în Bali, după ce au renunţat la joburile din corporaţie. Un pachet costă în jur de 2.000 de euro

Tot mai mulţi români sunt în căutarea călătoriilor spirituale! Turismul de retreat sau vacanţele "refugiu" sunt din ce în ce mai populare şi la noi. Cei care vor o pauză de la cotidian, să fugă departe de lumea dezlănţuită, pleacă într-o astfel de călătorie. Incursiunea lor este ghidată de specialişti, terapeuţi sau şamani. Bali, Peru sau India sunt cele mai cunoscute destinaţii. Sunt însă locuri şi la noi în ţară unde se organizează "tratamente" spirituale. 

de Ingrid Tîrziu

la 20.07.2024 , 20:18

Demetra a participat la două retreaturi în România şi îşi doreşte să plece în Bali. În ultima excursie spirituală, a ales un ca "temă de lucru" manifestarea dorinţelor. "Au fost mai multe meditaţii ghidate pentru eliberarea blocajelor emoţionale. De pe la 16 ani am avut înclinaţia spre psihologie, către variante alternative ale medicinei tradiţionale, eu sunt de profesie medic oncolog dar mi se pare că este o completare care ajută foarte mult", povesteşte Demetra.

Cererea pentru vacanţe spirituale este în continuă creştere

Cererea pentru vacanţe spirituale este în continuă creştere în România. Mirona şi Ştefan au lăsat joburile în corporaţie, s-au mutat în Bali şi şi-au făcut acolo propria afacere. După ce s-au redescoperit la rândul lor, s-au specializat şi îi ghidează acum pe alţii în călătoria spirituală. 

Vezi și

"Programul este făcut aşa încât să putem atrage în viaţa noastră lucruri pozitive. Sunt incluse şi ceremonii de vindecare, de eliberare a blocajelor care ne ţin în calea adevăratului nostru potenţial, sunt ceremonii de apă, ca nişte botezuri, ceremoniile de foc care te ajută să transformi gândurile negative", spune Mirona Predescu, organizator retreaturi. 

Pe acelaşi subiect

"În prima fază ne conectăm la corpul nostru, facem puţină mişcare, ne aşezăm puţin în corp. Avem un program de workshopuri, iar dupa amiaza călătorim, lucrăm şi cu facilitatori locali: preoţi, terapeuţi", explică Ştefan Boghici, organizator retreaturi. Astfel de călătorii sunt recomandate celor care vor să se cunoască mai bine sau simt nevoia unei schimbări în viaţa lor. Costă în jur de 2.000 de euro.

Un retreat în Peru porneşte de la 3.500 de euro pentru zece zile de călătorie

O altă experienţă unică este o vacanţă în triburile de şamani din Peru. Un retreat în Peru porneşte de la 3.500 de euro pentru zece zile de călătorie. Tariful include bilet de avion, cazare la hoteluri şi în tabere şamanice, obiective turistice, dar şi toate activităţile spirituale. Meniul este unul special şi este menit să cureţe trupul, la fel şi băuturile din plante aromatice, folosite de şamani pentru ritualuri. Multe dintre plante sunt chiar interzise în România. 

Şi în ţară sunt zeci de retreaturi, în natură. Tarifele pornesc de la 1.500 de lei pentru 3 zile. Dar o călătorie spirituală poate începe şi pe o barcă, în Grecia. "Intrăm pe tot ce ţine de alimentaţie sănătoasă, care sunt tipurile de mişcare, intrăm şi pe zona de terapie, fie mentală, fie emoţională, fie de cuplu. E foarte important ca atunci când îţi alegi un retreat să te uiţi la tematică", spune Bogdan Pleşa, organizator retreaturi.

Românii caută tot mai mult experienţe "o dată în viaţă", precum expediţii pe Kilimanjaro sau croaziere în Alaska. 

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor. ...

Întrebarea zilei
Credeţi că educaţia tradiţională în România este suficientă pentru a reuşi în viaţă?
Observator » Ştiri economice » Afacerea pornită de Mirona şi Ştefan în Bali, după ce au renunţat la joburile din corporaţie. Un pachet costă în jur de 2.000 de euro