Antena Meniu Search
x

Cum alegi bijuterii pentru cei mici?

Ori de câte ori dorești să oferi celor dragi o bijuterie, este necesar să fii foarte atent la tot felul de detalii, de la garderobă și gusturi, până la personalitate.

de Redactia Observator

la 13.08.2019, 17:54

- pexels.com

Ori de câte ori dorești să oferi celor dragi o bijuterie, este necesar să fii foarte atent la tot felul de detalii, de la garderobă și gusturi, până la personalitate. Pe cât de frumos și de încărcat simbolic este darul reprezentat de o bijuterie, pe atât de atent și migălos este procesul de selecție a acesteia.

Atunci când persoanele cărora le dăruiești bijuterii sunt chiar micuții, lucrurile devin și mai complicate decât în mod normal și cer o atenție sporită, mai ales când copiii sunt în prima etapă a vieții lor. 

Pentru că știm că vrei pentru micuți cele mai deosebite daruri, de care aceștia să își amintească întotdeauna cu drag și care să marcheze simbolic diferite momente din viață, iată care sunt cele 3 întrebări esențiale pe care ar trebui să ți le pui înainte de a decide dacă bijuteria pe care urmează să o cumperi este o alegere potrivită sau, dimpotrivă, dacă este cazul să te orientezi la altceva:

Cât de sigură este această bijuterie?

Când vine vorba de cei mici (chiar foarte mici), primul criteriu de care trebuie să ții cont când alegi o bijuterie este siguranța pe care o garantează aceasta. Unele materiale, care se regăsesc în unele bijuterii, sunt periculoase pentru copii, așa cum este cazul nichelului sau bariului. 

De altfel, siguranța costă: aurul de cea mai bună calitate este singurul material care nu are efecte dăunătoare asupra pielii sensibile și care nu provoacă alergii. Pe de altă parte, lipsa siguranței costă infinit mai mult, de aceea îți recomandăm să optezi doar pentru materiale 100% sigure când alegi bijuterii pentru micuți și să nu te dea înapoi prețul puțin mai ridicat. Există o mulțime de modele de cercei din aur pentru copii sigure, din care poți alege.

De asemenea, este necesar să eviți bijuteriile care conțin elemente ce ar putea fi ușor de înghițit de către copil, oricât de atractive ar fi acestea din punctul de vedere al design-ului. Ține minte: mai presus decât frumusețea este întotdeauna siguranța micuțului. 

Bijuteria aceasta are mărimea potrivită?

Este important să alegi bijuterii care să aibă mărimea potrivită, pentru vârsta potrivită. În cazul brățărilor, îți recomandăm ca acestea să fie cu 2-3 centimetri mai mari decât circumferința încheieturii micuțului astfel, încât să nu îl strângă. Pe de altă parte, în cazul unei brățări prea mari, există riscul ca aceasta să se piardă foarte ușor. De aceea, ia întotdeauna în calcul ca mărimea să fie cea corespunzătoare atunci când alegi o bijuterie pentru cel mic,

Bijuteria aceasta are și o valoare simbolică, de care micuțul își va aminti cu drag și când va crește?

În general, atunci când alegi o bijuterie pentru micuț, decizia îți aparține întru totul, pentru că în primele luni din viață, copilul nu se implică în astfel de procese. De-abia după ce mai crește, începe să își dea seama de lucrurile care îi plac, pe care le comunică.

În această situație, ești responsabil să alegi o bijuterie care să poarte un mesaj simbolic ce va rămâne, chiar și cu trecerea anilor. Astfel, poți alege o pereche de cerceluși de botez care să aibă în spate, de fapt, o poveste pe care i-o vei spune fetiței tale la vârsta potrivită. În ce privește brățările, atât în cazul fetițelor, cât și în cazul băiețeilor, poți grava un text simplu, de suflet, care va trece proba timpului. 

Dacă primele două întrebări țin de latura practică a bijuteriei, aceasta, deși lăsată la final, ar putea fi unul dintre criteriile esențiale după care te ghidezi în alegerea bijuteriei pentru copilul tău. 

Alege pentru copilul tău bijuterii sigure, confortabile și care să spună o poveste. Pentru că poveștile rămân.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Cum alegi bijuterii pentru cei mici?