Antena Meniu Search
x

Video "Am găsit un om mort pe stradă". Un taximetrist ar putea face închisoare, după ce a sunat prea târziu la 112 să îl ajute

Noapte neagră la Turda! Un bărbat în putere a murit în mijlocul străzii, iar poliţiştii fac anchetă ca să afle dacă un apel la 112 i-ar fi salvat viaţa. Pe lângă victimă a trecut la un moment dat un taximetrist, care a întrebat dacă are nevoie de ajutor şi a plecat, pentru că răspunsul a fost "nu". Când a revenit în zonă, s-a hotărât să cheme salvarea, dar era prea târziu. Omul se stinsese pe caldarâm. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 09.04.2023, 21:12

Vezi și

Taximetrist: Eşti bine? Măi omule, ești bine? Hai, sus! Ai băut? Ești bine? Hai ridică-te, sus, că te calcă maşinile! Dă măna, hai, sus, măi, omule!

Victima: Lasă-mă!  

Un refuz din partea unui om confuz a fost de-ajuns pentru taximetristul care şi-a văzut de drum. Cu nici jumătate de oră înainte de întâlnirea cu şoferul, camerele de supraveghere filmau un bărbat care mergea împleticit şi se prăbuşea în mijlocul intersecţiei. Încearcă să se ridice aproape un sfert de oră, dar nu mai are putere. Taximetristul care oprise lângă el a fost unica lui şansă de salvare în oraşul cu străzi pustii. După mai mult de o oră, şoferul trece din nou prin zonă. Abia atunci sună la 112, dar tardiv.

Taximetrist: Alo! Alo! Am găsit un om pe stradă, e mort! E mort aici, într-o baltă de sânge. 

Pe acelaşi subiect

Dispecerat 112: Vedeţi şi dumneavoastră dacă mai respiră?

Taximetrist: Păi nu cred că mai respiră! 

Taximetristul susţine că s-a întâmplat ceva cu omul căzut pe stradă între cele două intervale în care l-a văzut. L-a găsit plin de sânge după mai mult de o oră, deşi prima oară nu părea grav rănit, susţine şoferu. 

Andrei, taximetrist: Dacă am văzut prima dată că e conştient şi vorbeşte clar şi bine cu mine, am zis că nu solicit ambulanţa. M-am gândit că o să am probleme eu, că eu solicit şi omul nu are nimic. 

Bărbatul care a murit în mijlocul străzii avea 64 de ani şi trăise mult timp în Spania, cu familia. Revenise în ţară de câteva luni, după ce o pierduse pe soţia lui. În seara în care şi-a găsit sfârşitul, omul petrecuse cu un prieten şi se duce în altă vizită. Rudele la care nu a mai ajuns sunt în stare de şoc - în locul taximetristului, spun că ele ar fi cerut ajutor dacă găseau un om căzut pe stradă. 

Poliţiştii au început ancheta în cazul morţii pensionarului

Autorităţile exclud varianta unei tâlhării, deşi rudele victimei s-au gândit la asta. Cele două telefoane ale bărbatului au fost găsite de un șofer pe marginea acestui trotuar, la aproximativ 1 km distanță de locul din care plecase. O borsetă însă, pe care bărbatul o avea întotdeauna la el, nu a fost găsită nici astăzi. 

Investigaţia poliţiştilor se îndreaptă în altă direcţie - vor să afle dacă bărbatul avea şanse să supravieţuiască, dacă cineva suna la 112 să anunţe că l-a găsit plin de sânge pe stradă. Taximetristul nu a putut fi contactat de reporterii Observator.

Iulian Timșa, IPJ Cluj: Poliţiştii au extins cercetările pentru infracţiunea de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Aici precizăm ca avem obligaţia să acordăm ajutor sau să anunţăm autorităţile de îndată în cazul în care găsim o persoană în care viaţă sau integritate în personală sunt puse în pericol. 

Legea spune clar când trebuie să sunăm la 112. Neacordarea ajutorului necesar sau neanunţarea autorităţillor cand o persoana este in pericol se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Am găsit un om mort pe stradă". Un taximetrist ar putea face închisoare, după ce a sunat prea târziu la 112 să îl ajute