Antena Meniu Search
x

Video Amenzi pregătite unor furnizori gaze şi energie. Au raportat valori mai mari pe contracte şi au emis facturi uriaşe

Scandalul preţurilor mari la electricitate şi gaze naturale ia amploare. ANRE a controlat mai mulţi furnizori după ce a observat că aceştia ar fi raportat valori mai mari în contractele cu clienţii finali. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 21.12.2023, 17:25

Vezi și

Companiile care au încălcat legea riscă sancţiuni de până la 5 procente din cifra de afaceri. Şase furnizori de energie, trei furnizori de energie electrică şi gaze, dar şi mai mulţi traderi au fost verificaţi în ultima perioadă. S-a verificat modul în care a fost stabilit preţul plafonat.

Neregulile descoperite de ANRE

Astfel, ANRE a constatat faptul că tot mai mulţi furnizori în ultima perioadă au raportat valori mai mari contractuale, iar energia a fost vândută succesiv, cu scopul de a creşte preţul. Totodată, premierul Marcel Ciolacu a cerut atât ministrului, cât şi Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, să verifice modul în care a crescut preţul în România, în timp ce în Europa scad.

În continuare avem preţuri plafonată la energie, dar şi la gaze, 68 şi 80 de bani, respectiv un leu şi 30 de bani pe Kw, sunt plafoane la energia electrică, în timp ce la gaze, plafonul pe Kw este de 31 de bani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Amenzi pregătite unor furnizori gaze şi energie. Au raportat valori mai mari pe contracte şi au emis facturi uriaşe