Antena Meniu Search
x

Video Românii care au primit facturi la căldură de 4 ori mai mari decât anul trecut. "Păi sunt nebuni, cine plăteşte?"

Şoc pentru bucureştenii cu apartamente branşate la reţeaua de termoficare! Facturile pentru apa caldă şi căldura din noiembrie sunt de trei, patru ori mai mari decât anul trecut, în aceeaşi lună. După o avalanşă de sesizări la compania de termoficare, funcţionarii le-au transmis că nu este nicio eroare. Au mai mult de plată pentru că a fost mai frig decât în noiembrie 2022. 

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 19:59

Vezi și

Sideraţi, administratorii blocurilor din Bucureşti compară de două zile facturile. Diferenţele sunt uriaşe în unele cazuri, în condiţiile în care tariful este neschimbat.

Locatar: De 4 ori mai mult. În luna noiembrie 2023 factura a venit în valoare de 138 de milioane, aproape 140 de milioane în comparatie cu luna noiembrie anul trecut, când a fost în jur de 4.570 de lei.

În acest bloc din Sectorul 2, locatarii nu au mai primit niciodată o factură atât de mare la căldură. Recordul înseamnă că fiecare familie are de plătit cel puţin 300 de lei în plus. Oamenii nu vor să plătească, pe motiv că nici măcar nu au avut căldură mereu.

Alt bloc, alt record, în Sectorul 3. Doar căldura îi costă pe locatari 9.000 de lei

Pe acelaşi subiect

Ion Ioneşti, preşedinte de bloc: A venit enorm de mare în condiţiile în care nu am avut toată luna, am dat drumul la căldură noi de la aparatele noastre. Caloriferele, când puneai mâna pe ele, sesizabil erau puţin călduţe.

Locatar: E scump, e mult! N-am avut nici apă caldă, n-am avut, s-a lucrat la termoficare pe stradă.

Alt bloc, alt record, în Sectorul 3. Doar căldura îi costă pe locatari 9.000 de lei.

Locatar: La un apartament de 3 camere a avut luna trecută 329 de lei, acum are 587 de lei. Diferenţă mare, foarte mare.

Barbu Petre, preşedinte de bloc: E record în bloc la noi. Până acum nu a fost aşa ceva. În noiembrie noi nu am avut căldură şi am avut si zile oprite. Au fost zile întregi în care nu a fost deloc căldură şi totuşi noi avem 9.000 de lei.

Un bloc din Sectorul 1 a primit o factură cu 4.000 de lei mai mare decât în noiembrie anul trecut

Andreea Milea, reporter Observator: În luna noiembrie, avariile la conductele magistrale ale Capitalei au lăsat zeci de mii de bucureşteni fără apă caldă şi căldură. În total, la mai bine de 3.000 de blocuri nu s-a furnizat agent termic la parametrii normali.

În aceste condiţii, un bloc din Sectorul 1 a primit o factură cu 4.000 de lei mai mare decât în noiembrie anul trecut. Locatarii au de plată acum 13.500 de lei, faţă de 9.500 de lei, în aceeaşi lună din 2022.

"Exagerat! Păi sunt nebuni, cine plăteşte? Extraordinar de scump, de mult. Exagerat de mult."

Reprezentanţii Termoenergetica spun, însă, că facturile sunt corecte. Sunt mai mari pentru că luna trecută a fost mai frig cu două grade Celsius decât în noiembrie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Românii care au primit facturi la căldură de 4 ori mai mari decât anul trecut. "Păi sunt nebuni, cine plăteşte?"