Antena Meniu Search
x

Anunţul de ultimă oră al Ministrului Muncii legat de noile salarii ale angajaţilor din România

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut un anunţ de ultimă oră legat de noile salarii ale angajaţilor din România, care ar trebui mărite la 1 ianuarie.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut un anunţ de ultimă oră legat de noile salarii ale angajaţilor din România, care ar trebui mărite la 1 ianuarie. Termenul de transmitere în Registrul General de Evidenţă a Salariilor (Revisal) a actelor adiţionale la contractele de muncă va fi prelungit până la 31 martie 2018, prin Hotărâre de Guvern.

Ministrul Muncii a precizat că această decizie a fost luată, după discuţii cu mediul de afaceri, în contextul trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, de la 1 ianuarie 2018. 

Olguta Vasilescu a ţinut să precizeze că nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar comunicarea efectuării acesteia către Inspecţia Muncii.

”Decizia vine în sprijinul angajatorilor, astfel încât aceştia să aibă suficient timp pentru a transmite noile documente, în condiţiile în care în Revisal sunt înregistrate, în prezent, 6,3 milioane de contracte aferente unui număr de 5,5 milioane de angajaţi, unii dintre ei având mai multe contracte de muncă", a menţionat ministrul Muncii.

Ea a mai spus că, după 31 martie 2018, termenul de transmitere a modificărilor ce vizează salariile către Revisal va fi de 20 de zile lucrătoare, iar contractele nou încheiate vor trebui transmise cu o zi înainte ca angajatul să îşi înceapă activitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Anunţul de ultimă oră al Ministrului Muncii legat de noile salarii ale angajaţilor din România