Antena Meniu Search
x

Anunțul făcut astăzi de Tăriceanu privind plata TVA split

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri, în Parlament, că ordonanţa privind introducerea plăţii defalcate a TVA va fi modificată.

Anunt facut de Tariceanu privind TVA split

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri, în Parlament, că ordonanţa privind introducerea plăţii defalcate a TVA va fi modificată.

Președintele ALDE a precizat că ordonanta va fi modificată astfel încât TVA split să fie obligatorie doar pentru rău-platnici şi pentru societăţile aflate în insolvenţă, urmând ca pentru restul firmelor să fie opţională.

”(Split TVA - n. red.) se va aplica de la 1 ianuarie pentru cei care sunt rău-platnici şi pentru societăţile care sunt în insolvenţă. Restul, numai cei care doresc să opteze voluntar. Deci, TVA split nu urmăreşte să inducă o dificultate pentru operatorii economici. Dacă sunt unii dintre ei care vor dori să opteze, sigur că pot să o facă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul şedinţei coaliţiei.

Liderul ALDE a precizat că, dacă o companie se redresează din punct de vedere financiar sau dacă îşi plăteşte la timp dările către buget, va ieşi de sub incidenţa măsurii split TVA. 

Pe acelaşi subiect

”Ceea ce ne interesează pe noi este să eliminăm evaziunea fiscală în domeniul TVA şi, de asemenea, cei care au un istoric de rău-platnici şi la data de 31 decembrie vom constata că fie obligaţiile de plată a TVA, fie celelalte obligaţii către bugetul de stat nu sunt achitate, vor trece la TVA split. Dacă îşi corectează comportamentul, atunci pot să iasă de sub incidenţa acestei măsuri”, a explicat Tăriceanu.

Ce spune premierul Mihai Tudose

Şi prim-ministrul Mihai Tudose a făcut un anunţ similar la începutul săptămânii, după întâlnirea cu Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR).

"Prim-ministrul Mihai Tudose a precizat că măsura split TVA va fi modificată şi flexibilizată în dezbaterile din Parlament, în concordaţă cu propunerile rezultate din discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri. Mai exact, colectarea defalcată a TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele începând cu 2018, ci doar pentru cele aflate în insolvenţă, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA, companiile cu capital de stat", a anunţat Guvernul prin intermediul unui comunicat de presă.

”Vom veni în scurt timp cu o nouă formă a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitărilor formulate în această perioadă de reprezentanţii mediului de afaceri”, a subliniat şeful Executivului.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Anunțul făcut astăzi de Tăriceanu privind plata TVA split