Antena Meniu Search
x

Video Anunţul făcut de eMAG, Samsung România, Altex şi Flanco, după ce au fost sancţionate de Consiliul Concurenţei. S-au înţeles pentru a stabili preţuri mai mari

Cei mai mari retaileri de electronice şi eletrocasnice au fost sancţionaţi de Consiliul Concurenţei cu peste 120 de milioane de lei. Autorităţile spun că s-au înţeles pentru a stabili preţuri mai mari pentru unele televizoare şi telefoane mobile vândute.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 08.02.2024, 20:21

Vezi și

A existat o înţelegere între 2019 şi 2021 între cei patru retaileri. Unul dintre ei, cel care punea pe piaţă produsele respective, a fixat nişte tarife pentru telefoane şi televizoare, iar ceilalţi retaileri au respectat preţurile. Tarife mai mari impuse la aceste produse aşa că automat şi clienţii au plătit mai mult. 

S-au înţeles pentru a stabili preţuri mai mari

Autorităţile au declanşat investigaţia în urma unei plângeri depusă de un client. Acum, că au finalizat cercetarea, au dat şi sancţiuni. De aproape 25 de milioane de euro. Cel care a fixat preţurile a primit şi cea mai mare sancţiune, de peste 15 milioane de euro. 

Contactaţi de Observator, cei amendaţi spun că au luat la cunoştinţă decizia Consiliului Concurenţei, că au ajutat autorităţile în această anchetă şi că vor plăti sancţiunea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 14 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Anunţul făcut de eMAG, Samsung România, Altex şi Flanco, după ce au fost sancţionate de Consiliul Concurenţei. S-au înţeles pentru a stabili preţuri mai mari