Antena Meniu Search
x

Astra Asigurări intră în faliment

Tribunalul Bucureşti a aprobat procedura de intrare în faliment pentru societatea Astra Asigurări

Tribunalul Bucureşti a aprobat procedura de intrare în faliment pentru societatea Astra Asigurări

Decizia este executorie, dar nu este definitivă, ceea ce înseamnă că poate fi atacată cu recurs, însă trebuie implementata până la decizia finală, informează Digi 24.

Fondul de Garantare a preluat deja dosarele de dauna ale clienţilor Astra Asigurări, dar nu putea acorda despăgubirile până când Tribunalul Bucureşti nu dădea o hotărâre în acest caz.

ASF a depus cererea de intrarea în faliment a Astra în data de 8 septembrie, după ce acționarii nu au reușit să majoreze capitalul social al asigurătorilor cu 425 milioane de lei.

Deținută de omul de afaceri Dan Adamescu și având aproape douiă milioane de clienți, Astra a devenit liderul pieței asigurărilor în 2010 și a ocupat această poziție până în 2013.

La finele anului 2014, compania a coborât pe locul trei, fiind devansată de Allianz-Țiriac și Omniasig.

În 2014, piața asigurărilor generale și de viață din România a scăzut cu 0,5%, la 8,09 miliarde de lei, potrivit datelor ASF.

Cu o cotă de 9,52%, Astra a subscris prime de 777,24 milioane de lei în 2014, în scădere cu 16,6% față de anul precedent.

După pierderi de 917,3 milioane de lei în 2013, societatea a înregistrat un profit net 30,7 milioane de lei.

Principalele clase de asigurări în portofoliul Astra sunt RCA - 463,36 milioane de lei, CASCO - 150,6 milioane de lei, bunuri - 64,98 milioane de lei și medicale - 63,7 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Astra Asigurări intră în faliment