Antena Meniu Search
x

Foto Au investit 50.000 de euro într-o afacere pentru pasionaţii de maşini, iar clienții vin pe bandă rulantă. Serviciul costă doar 60 de lei pe oră

Povestea celor doi tineri antreprenori din Iaşi, care au o afacere unică pe piaţă, după o investiţie de 50.000 de euro. Andrei şi Lucian au deschis anul trecut un service auto, unde clienţii îşi pot repara singuri maşina, pentru un preţ de doar 60 de lei pe oră. Este nevoie doar de puţină îndemânare şi curaj.

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 14:03

Andrei este un avocat pasionat de maşini, iar Lucian, mecanic de peste 10 ani. Cei doi şi-au înfiinţat afacerea anul trecut, după ce au observat o lipsă în domeniu. În septembrie 2023 au deschis primul self-service din Iaşi, şi al treilea din ţară, relatează Ziarul de Iaşi. Cei doi tineri spun că oamenii le calcă constant pragul atelierului, chiar şi proprietarii maşinilor puternice. Clientul plăteşte o sumă modică de 60 de lei pe oră şi beneficiază de un elevator şi scule profesioniste, dar şi de ajutor din partea unui specialist. Pentru şoferii care lucrează în domeniul ride sharing sau food delivery preţul este puţin mai mic, de 55 lei pe oră.

De ce servicii pot beneficia clienţii

Clienţii nu sunt lăsaţi de izbelişte. Un mecanic este întotdeuna alături de ei şi îi ajută oricând au nevoie. Printre bolizii care le-au intrat în service se numără şi Subaru WRX, Golf GTI, Audi S5 sau BMW M4 Competition 2022.

Afacerea celor doi se numeşte LasCars. În service clienţii poţi să îşi facă singuri revizii, schimburi de fluide, schimburi la partea de injecţii şi ambreiaje sau chiar să îşi schimbe distribuţia. Oamenii vor fi ajutaţi să îşi urce maşinile pe elevator. „Am observat o evoluţie rapidă în acest timp şi un nivel crescut de interes faţă de serviciile oferite. Nivelul de interes este ridicat şi ne bucurăm să vedem o creştere graduală în numărul de clienţi. Momentan vorbim despre o singură locaţie. Cu siguranţă pe viitor ne dorim să ne extindem şi în alte zone din Iaşi, chiar şi în alte oraşe. Numele self-service-ului nu are o poveste în spate, este doar o denumire pe care noi am găsit-o potrivită şi atrăgătoare”, a povestit Andrei.

Cei doi antreprenori vor să îşi extindă afacerea

În jur de 5-20 clienţi de maşini ajung în service pe zi. Mulţi dintre ei preferă să facă munca grea cu mână lor, nemulţumiţi de fosţii mecanici sau de costurile foarte mari la alte ateliere auto. Cei doi visează să îşi extindă afacerea. „Conceptul a fost primit surprinzător de plăcut. Din discuţiile avute cu clienţii şi din lucrurile observate de noi, se simţea nevoia unui spaţiu de lucru de acest gen care să vină în ajutorul pasionaţilor de maşini şi nu numai. De asemenea, ştim cu toţii că sunt din ce în ce mai multe puncte self-service, de la spălătorii până la case de marcat la supermarket, deci de ce să nu putem avea grijă de maşina noastră individual. Fiecare persoană îşi doreşte să aibă grijă de maşina lui în cele mai bune condiţii. Pe lângă un spaţiu dotat cu toate cele necesare, încercăm mereu să creăm un spaţiu confortabil de lucru şi deschis pentru oricine şi putem spune că până acum ne-a ieşit”, a adăugat colegul lui Andrei, Lucian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Au investit 50.000 de euro într-o afacere pentru pasionaţii de maşini, iar clienții vin pe bandă rulantă. Serviciul costă doar 60 de lei pe oră