Antena Meniu Search
x

Video Avertismentul BNR. Deși în scădere, România are a doua cea mai mare inflație din UE, după Ungaria

"Viaţa în România e tumultoasă". Este declaraţia făcută astăzi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea raportului asupra inflaţiei. În acest moment avem a doua cea mai mare inflaţie din Europa, iar veştile nu sunt prea optimiste nici pentru anul viitor. Odată ce măsurile fiscale vor intra în vigoare, am putea vedea şi noi creşteri de preţuri, o spune tot guvernatorul BNR.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 10.11.2023, 19:57

Vezi și

Mădălina Chiţac, reporter Observator: "BNR a prezentat astăzi raportul asupra inflației, spune guvernatorul Mugur Isărescu faptul că inflația a avut un trend descrescător. Am ajuns la o inflație de 8,8% în luna septembrie, ceea ce este un lucru bun, mai ales dacă ne gândim la faptul că o lungă perioadă de timp inflația a fost de peste 10%. Chiar și așa, România are a doua cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, după Ungaria. Pe final de 2023, BNR se așteaptă la o inflație de 7,5%. Dar veștile nu sunt deloc bune pentru că la început de 2024, după ce intră în vigoare taxele și impozitele care au fost adoptate de executiv, BNR se așteaptă ca inflația să crească din nou cu cel puțin 1%. Există și analiști economici care spun că inflația va crește cu 2%. Din 2024 intră în vigoare noi taxe și impozite pe care vor trebui să plătească atât companiile, cât și persoanele fizice. Băncile vor plăti o taxă de 2% din cifra de afaceri. Există și taxe pentru microîntreprinderi în funcție de venitul pe care îl realizează acestea, vor plăti 1 sau 3% din cifra de afaceri."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Avertismentul BNR. Deși în scădere, România are a doua cea mai mare inflație din UE, după Ungaria