Antena Meniu Search
x

O nouă bancă anunță amânarea plății ratelor pentru persoanele fizice, pe fondul epidemiei de coronavirus

Reprezentanții CEC Bank anunță, luni, că au luat decizia de a amâna cu 30 de zile plata ratelor la creditele acordate persoanelor fizice.

de Redactia Observator

la 16.03.2020, 17:27

CEC Bank oferă suport clienților afectați de epidemia de coronavirus
Reprezentanții CEC Bank anunță amânarea plății ratelor pentru persoanele fizice - Profimedia
  • O nouă bancă anunță amânarea plății ratelor pentru persoanele fizice, pe fondul epidemiei de coronavirus
  • CEC Bank recomandă

Reprezentanții CEC Bank anunță, luni, că au luat decizia de a amâna cu 30 de zile plata ratelor la creditele acordate persoanelor fizice.

Conform reprezentanților CEC Bank, "măsura se aplică automat tuturor clienților care nu dispun în conturile deschise la Bancă, la data scadenței, de sumele aferente plății ratelor la credite și limite de credit prin carduri, fără a fi necesare demersuri suplimentare și este valabilă pentru toate creditele: pentru locuințe, pentru consum sau pentru limite de credit prin carduri".

De asemenea, reprezentanții Băncii îi sfătuiesc pe clienții care au acces la soluții de plăți la distanță (internet banking sau/și mobile banking) "să își ramburseze ratele chiar și în această perioadă, având în vedere că la următoarea scadență vor avea o presiune mai mare asupra bugetului, având de rambursat și rata amânată și rata scadentă din luna respectivă".

Bogdan Neacșu, șeful CEC Bank, a precizat că "în această perioadă, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și solidaritate și fiecare dintre noi poate contribui cu soluții în mod voluntar. Având în vedere contextul actual, am decis să acționăm proactiv pentru a veni în ajutorul clienților CEC Bank care trec printr-o situație dificilă în această perioadă. Astfel, CEC Bank a amânat pentru 30 de zile plata ratelor datorate de clienții persoane fizice, sperând ca astfel să contribuim, prin măsuri de distanțare socială, la reducerea răspândirii virusului. În funcție de cum evoluează situația, vom ajusta măsurile astfel încât să venim în ajutorul clienților noștri".

Astfel, clienții persoane fizice vor putea să-și plătească ratele oricând, în termen de maximum 30 de zile de la scadență. Pentru perioada de amânare de 30 de zile, nu se vor aplica penalități, iar clienții nu vor fi raportați la Biroul de Credit. Durata contractului va rămâne neschimbată, deci nu va fi necesară semnarea unor acte adiționale.

Nu este prima bancă din România care vine cu măsuri de acest gen pentru ajutorarea clienților. Reprezentanții Băncii Transilvania au anunțat, zilele trecute, că perioada de grație a plății cardurilor de credite se va extinde "pentru a-i scuti pe clienții noștri de drumurile la bancă".

Perioada de grație a fost extinsă până în luna mai, iar reprezentanții Băncii Transilvania recomandă clienților "să vină la bancă doar dacă este necesar și să folosească mijloacele de plată electronice".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » O nouă bancă anunță amânarea plății ratelor pentru persoanele fizice, pe fondul epidemiei de coronavirus