Antena Meniu Search
x

Video Orașele din România cu cele mai scumpe chirii. Cu 300 de euro abia se poate închiria o garsonieră

Din cauza ratelor tot mai mari, mulţi români evită creditele şi aleg să stea cu chirie. Doar că şi locuinţele de închiriat s-au scumpit, în medie, cu 20 la sută în primele patru luni ale anului. Bucureștiul și Clujul sunt cele mai scumpe orașe, cu aproape 500 de euro pentru un apartament cu două camere. 

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 03.06.2023, 20:01

Vezi și

Proprietarii din Bucureşti şi Cluj au cele mai mari pretenţii. Pentru o garsonieră cer 300 de euro, iar pentru un apartament de două camere - 460 de euro. Locuinţele cu trei camere se închiriază în Capitală, în medie, cu 640 de euro, iar în Cluj, cu 40 de euro mai puţin. 

La munte şi la mare, preţurile sunt cam la acelaşi nivel. Garsonierele se închiriază cu aproximativ 280 de euro, 400 de euro pentru două camere și 550 de euro - trei camere. La Constanţa, chiriile s-au scumpit cel mai mult din întreaga ţară. Suma de 50 de lei pe zi dată de Guvern proprietarilor care închiriază cetățenilor ucraineni a contribuit la creşteri. Programul a fost schimbat, între timp, tocmai pentru a evita specula. 

La Iaşi şi la Timişoara chiriile sunt ceva mai accesible

Cei care caută o garsonieră în capitala Moldovei o pot găsi cu 270 de euro. Un apartament cu două camere se închiriază cu 370 de euro și unul cu trei - 450 euro.

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unei camere este de 220 de euro, 350 de euro pentru două camere și 400 de euro pentru trei camere. Datele unei platforme imobiliare arată că, pe fondul incertitudinilor din piață și a dobânzilor mari, piaţa chiriilor a crescut cu 20% în primele patru luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Orașele din România cu cele mai scumpe chirii. Cu 300 de euro abia se poate închiria o garsonieră