Antena Meniu Search
x

"Bătaie de joc" la Rabla pentru electrocasnice. Bugetul etapei a doua epuizat în 8 minute, deşi utilizatorii spun că nu au putut intra pe site

Rabla pentru electrocasnice, etapa a doua, s-a încheiat în mai puţin de nouă minute, dar cu scandal. Mulţi utilizatori reclamă că site-ul nu a mers la ora anunţată, iar atunci când au reuşit să se conecteze bugetul era deja epuizat.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 03.12.2021, 14:50

Vezi și

Bugetul etapei a doua a programului Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în mai puţin de nouă minute. 

Programul a început vineri, 3 decembrie, la ora 10:00, iar utilizatorii au putut genera vouchere pentru televizoare (400 de lei), laptopuri (500 de lei) și tablete (300 de lei). Buget total alocat a fost de 14.000.000 de lei, însă acesta a fost epuizat în câteva minute.

Românii dornici să obţină un astfel de voucher au luat cu asalt paginile de Facebook ale Ministerului Mediului şi Administraţiei Fondului pentru Mediu, exprimându-şi nemulţumirea că platforma nu a funcţionat la ora anunţată, iar atunci când au reuşit să o acceseze bugetul era deja epuizat.

Câte vouchere au fost generate în etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice

Pe acelaşi subiect

Conform informaţiilor obţinute de reporterul Observator Andre Rotaru, în etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice au fost generate 33.877 de vouchere.

  • TV - 19.183
  • Laptop - 9.592
  • Tabletă - 5.102

Surse din Ministerul Mediului susţin pentru Observator că bugetul s-a terminat în 8 minute şi 13 secunde şi că investighează problemele pe care unii utilizatori le-ar fi experimentat din cauza traficului uriaş. Funcţionarea platformei ar fi garantată pentru 75.000 de utilizatori pe minute, astfel că se aşteaptă explicaţiile tehnice de la STS cu privire la problemele raportate, care săptămâna trecută nu ar fi existat.

Voucherele vor fi validate în câteva zile de Administraţia Fondului de Mediu, apoi valabilitatea acestora va fi de 15 zile. Tichetele pot fi folosite atât în magazinele fizice, cât şi online şi sunt nominale și netransmisibile.

În prima etapă, bugetul alocat s-a epuizat în 5 minute. Ultima etapă, pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare, va fi pe 10 decembrie.

Utilizatorii, nemulţumiţi de funcţionarea platformei

"Da...din cauza blocajului site-ului acum s-au epuizat voucherele...", a scris un utilizator pe Facebook, în timp ce altul susţine că la 10.07 deja nu mai era buget: "Am intrat la 09:59 și nu am putut sa generez voucherul pana la 10:07 când “bugetul a fost epuizat”. Bătaie de joc…"; "O bataie de joc in stilul caracteristic !. Sa va fie rusine !!! in primele 3 minute platforma a dat eroarea "lista cu vouchere nu a putut fi incarcata" iar apoi a aparut mesajul "bugetul alocat a fost epuizat". Suneti niste incompetenti !!!!".

"La ora 10 nu mergea sa intri pe Aplicatie...dadea eroare si la 10;10 bugetul era epuizat...ce mizerie", a scris Adrian pe pagina Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Alţii au cerut reluarea procedurii: "Bătaie de joc. Anulati cu totul ce s-a întâmplat azi și reluati când va merge softul. Am incercat sa intru si apăreau tot felul de erori, în secunda când am reusit sa intru, mi-a scris ca fondurile au fost epuizate. Jalnic".

Şi majoritatea acuză că voucherele se dau "pe sub mână": "De la 10 fix am tot incercat! site-ul era blocat.Eu cred ca toate se dau pe sub mana!!! Sunteti jalnici!"'. "ANULATI si RELUATI programul pentru televizoare!!! Site-ul a fost atacat. Imi aprea voucher tip bacsis. Cine a putut sa aplice pentru voucher a fost mana in mana cu cei care au atacat site-ul".

Explicaţiile STS

"Aplicația utilizată de către Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. 

Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicației, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site.

STS a semnalat situațiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM și oferă suport tehnic pentru remedierea acestora.

Pentru programul „Rabla pentru electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituției, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă", a transmis Biroul de presă al STS.

Rabla pentru electrocasnice. Când are loc etapa a treia

Ediţia de iarnă a programului "Rabla pentru Electrocasnice" va mai avea o singură etapă, programată în perioada 10 decembrie, ora 10:00 - 16 decembrie, ora 23:59.

Se vor putea genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul alocat pentru ediţia de sărbători a programului este de 34 de milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » "Bătaie de joc" la Rabla pentru electrocasnice. Bugetul etapei a doua epuizat în 8 minute, deşi utilizatorii spun că nu au putut intra pe site