Antena Meniu Search
x

Video Beneficiile extrasalariale, adaptate pandemiei. Bani în plus pentru telemuncă, teste Covid și cheltuieli decontate cu grădinița sau creșa copilului

În ultimul an s-au schimbat chiar şi recompensele pe care angajatorii le dau angajaţilor pentru a-i fideliza. Acum decontează testele Covid, oferă bani pentru telemuncă sau decontează cheltuielile salariatului cu grădiniţa sau creşa copilului.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 23.02.2021, 20:47

Vezi și
  • În general, dărnicia patronilor este justificată de veniturile mari înregistrate de-a lungul anului

Pandemia a schimbat până şi beneficiile pe care le dau angajatorii. Antonia, spre exemplu, e testată gratuit pentru Covid.

Antonia Petrescu, angajată: În fiecare luni dimineață cei care vin la birou își fac testul. Sincer îmi dă o siguranță.

Compania a pus la dispoziţia angajatilor şi un psiholog organizaţional. După un an de pandemie şi telemuncă, mulţi se simt deprimaţi. 

Antonia Petrescu, angajată: Chiar ieri, noi, echipa noastră am avut o sesiune și sincer ne-a ajutat.

Nu sunt însă singurele recompense gândite de patroni în această perioadă.

Firmele au adaptat beneficiile extrasalariale în vreme de pandemie

Potrivit unui studiu recent, 80% dintre companii vor deconta testarea epidemiologică, alţi 36% vor acorda sume în limita a 400 lei angajaţilor aflaţi în telemuncă. 30% dintre patroni vor acoperi cheltuielile salariaţilor cu grădiniţele sau creşele. 

Irina Nistor, director companie de consultanță: Aici, pe de-o parte, angajatorul poate sa deconteze sau să acopere costurile angajatului cu educaţia timpurie a acestuia şi totodată angajatorul are, la randul său, un beneficiu, putându-şi deduce sumele pe respective din impozitul pe profit.

Rămân în picioare însă şi beneficiile clasice, doar că unele dintre ele trebuie adaptate momentului. 

Bogdan Olar, HR manager: Am dat ore de sport cu training personal pe zoom să se mențină în formă. Am introdus niște cursuri de IT şi niște cursuri de limba engleză.

Platformele care oferă pachete de beneficii extrasalariale primesc solicitări tot mai inedite, mai ales de la cei care au şi copii.

Oana Pascu, fondator platformă beneficii: Companiile au venit în ajutorul lor cu tot felul de ateliere pentru copii sau parenting. Oamenii primesc acasă kituri pentru a-şi face cafeaua sau pachete pentru o cină virtuală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Beneficiile extrasalariale, adaptate pandemiei. Bani în plus pentru telemuncă, teste Covid și cheltuieli decontate cu grădinița sau creșa copilului