Antena Meniu Search
x

Biletele de tren se scumpesc de la 1 iulie, pentru prima oară după 9 ani

Compania CFR Călători a cerut creșterea tarifelor la bilete cu 20% de la 1 iulie 2022, fiind pentru prima oară în ultimii 9 ani când se operează o modificare de preţ.

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 13:48

Imagine din Gara de Nord, Bucuresti
Biletele de tren se scumpesc de la 1 iulie, pentru prima oară după 9 ani - Shutterstock

Compania CFR Călători a cerut creșterea tarifelor la bilete cu 20% de la 1 iulie 2022, a anunțat vineri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Guvernul a aprobat astăzi bugetul CFR Călători. Compania CFR Călători a solicitat creșterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022! Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preț”, a scris vineri pe Facebook Sorin Grindeanu.

Conform acestuia, ar fi vorba de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condițiile în care prețurile la carburanți și energie electrică au crescut constant.

„Demersul aparține conducerii CFR Călători care își asumă această solicitare necesară pentru investiții și pentru mentenanță”, susține ministrul Transporturilor. Acesta susține că sunt necesare investiții continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanțărilor prin PNRR.

Pe acelaşi subiect

Scumpirea biletelor de tren, motiv de nemulţumire pentru români

Intenţia de majorare a preţurilor pentru călătoriile cu trenul a fost anunţată iniţial de şefii CFR Călători. Aceştia îşi doresc ca, din iulie, preţul pentru o călătorie cu trenul să fie cu 20% mai mare, mai ales din cauza faptului că s-a scumpit curentul cu 200%, dar şi din cauza faptului că au crescut costurile cu repararea vagoanelor.

Ideea trebuie să fie aprobată şi de reprezentanţii Ministerului Transporturilor, însă există deja indicii conform cărora aceştia nu ar spune "nu", mai ales în condiţiile în care ultima scumpire a biletelor s-a făcut tocmai în urmă cu 13 ani, când preţurile biletelor s-au majorat cu 13%.

Scumpirea biletelor de tren îi nemulţumeşte pe români, în special pe cei care utilizează frecvent acest mijloc de transport. Mai mulţi telespectatori ne-au trimis, pe Fii Observator, mesaje prin care susţin că sunt nemulţumiţi în special din cauza condiţiilor pe care CFR le oferă călătorilor.

Unii dintre telespectatori ne-au transmis inclusiv imagini edificatoare, cum este cazul trenului Regio 8203 care face legătura între Buzău şi Constanţa şi care opreşte inclusiv în gări precum Tăbărăşti Sud, Cilibia, Movila Oii, Vizireni, Cireşu, Scărlăteşti, Murgeanca sau Basarabi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Biletele de tren se scumpesc de la 1 iulie, pentru prima oară după 9 ani