Antena Meniu Search
x

BNR reacționează la atacul premierul Mihai Tudose: "Nu există un vid de colaborare"

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a reac'ionat, sâmbătă, la un nou atac la adresa BNR din partea premierului Mihai Tudose.

Mihai Tudose si Mugur Isărescu - FOTO: Hepta

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a reacționat, sâmbătă, la un nou atac la adresa BNR din partea premierului Mihai Tudose.

"Am ascultat punctul de vedere al premierului, nu il consider un atac, și-a exprimat o opinie, așa crede domnia sa și este firesc să spună ce crede. Important este că va fi o intalnire între primul ministru și Consiliul de Administrație al BNR, CA al BNR fiind singurul organism care exprimă pozitia băncii nationale. Credința acestui for și a întregii echipe a BNR este ca trebuie să existe o buna colaborare. Colaborarea dintre BNR și guvenr se produce clipă de clipă, prin diferite organisme. Nu există un vid, asta e limpede, nu exista niciun vid", a declarat Adrian Vasilescu.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, sâmbătă, la Antena 3, că se va întâlni cu şeful BNR, Mugur Isărescu în ianuarie, deoarece aşteaptă să vadă cum va încheia sistemul bancar acest an fiscal. Tudose a atacat din nou BNR, spunând că s-a săturat ca "nişte oameni de pe acolo să tot arunce în aer tot felul de lucruri publice" şi atunci când sunt întrebaţi să spună că au vorbit în nume personal.

"Da, am primit o scrisoare de la domnia sa, o să-i dau curs după ce se termină acest an. Să vedem cum închide sistemul bancar acest an fiscal, care a fost rolul Băncii Naţionale a României, fiindcă, repet, este Banca Naţională a României, nu a cuiva. Şi pe baza acestor analize, tot în ianuarie, o să avem şi o întâlnire şi o să vă fac şi public imediat concluziile, fiindcă eu (...) m-am cam săturat ca nişte oameni de pe acolo să tot arunce în aer tot felul de lucruri publice şi când îi întrebi - (spun că - n.r.) au vorbit în nume personal. Păi, du-te, frate, acasă, dacă tot eşti persoană fizică!", a spus Tudose.

Premierul a mai a spus că BNR "poate să intervină" pe piaţă, atunci când este necesar: "Eu vreau să-şi facă treaba ca Bancă Naţională a României, a României, repet. Nu este banca naţională a băncilor din România".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » BNR reacționează la atacul premierul Mihai Tudose: "Nu există un vid de colaborare"