Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Boeing va reduce forța de muncă cu 10%, pe fondul grevelor muncitorilor. Peste 17.000 de angajaţi vor fi concediaţi

Boeing va reduce forța de muncă cu 10%, adică aproximativ 17.000 de locuri de muncă, pe fondul unei greve a muncitorilor și a întârzierilor în dezvoltarea unor proiecte, informează Engadget.

de Redactia Observator

la 12.10.2024 , 16:37

Boeing va reduce forța de muncă cu 10%, pe fondul grevelor muncitorilor. Peste 17.000 de angajaţi vor fi concediaţi Boeing va reduce forța de muncă cu 10%, pe fondul grevelor muncitorilor. Peste 17.000 de angajaţi vor fi concediaţi - Shutterstock

Președintele și CEO-ul Boeing, Kelly Ortberg, a anunțat reducerea cu 10% a forței de muncă a companiei, ceea ce înseamnă eliminarea a aproximativ 17.000 de locuri de muncă, inclusiv la nivel executiv și managerial.

Ortberg, care a preluat conducerea în august, a explicat că aceste măsuri sunt necesare pentru ca Boeing să rămână competitivă pe termen lung și să își respecte promisiunile față de clienți.

Grevele au paralizat producţia în fabrici

Articolul continuă după reclamă

Anunțul a fost făcut în contextul unei greve a muncitorilor din industria aeronautică, care a paralizat producția în majoritatea fabricilor Boeing, inclusiv cele responsabile pentru modelul 737 Max. Aproximativ 33.000 de sindicaliști participă la această grevă, care a început la mijlocul lunii septembrie, afectând grav finanțele companiei.

În plus față de disponibilizări, Ortberg a anunțat și amânarea dezvoltării avioanelor 777X până în 2026, din cauza problemelor întâmpinate în producție și a opririi lucrărilor din cauza grevei.

Compania a început anul 2024 greu, după ce a fost nevoită să rețină la sol avioane 737 Max 9 din motive tehnice, și continuă să resimtă efectele financiare ale amânării proiectului Starliner, care a înregistrat întârzieri mari, la rândul său.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri economice » Boeing va reduce forța de muncă cu 10%, pe fondul grevelor muncitorilor. Peste 17.000 de angajaţi vor fi concediaţi