Antena Meniu Search
x

Video Braşov, oraşul preferat al celor care vor o locuinţă de vacanţă. Cât costă apartamentul cu două etaje şi vedere la centrul istoric

Aer curat, linişte şi peisaje de vis. Sunt câteva dintre motivele pentru care din ce în ce mai mulţi bucureşteni cumpără locuinţe de vacanţă, la munte. Iar pe primul loc în topul preferinţelor se află Braşovul.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 29.07.2022, 20:07

Vezi și

Să ai o casă în centrul istoric al Braşovului, înconjurat de dealuri, a devenit visul multor oameni obosiţi de agitaţia altor oraşe mari. "În funcţie de suprafețe, tipuri și amplasamentul imobilului, undeva de la 1.800 până la 3.500 de euro pe metrul pătrat util", spune Alexandru Muntean, consultant imobiliar.

Cât costă un apartament în centrul istoric din Braşov

Pe lista apartamentelor disponibile este şi o locuinţă cu două etaje. Are trei camere şi două băi la parter, iar o scară interioară duce spre spaţiu deschis de la etaj. Preţul e şi el la înălţime: 900.000 de euro. "Suntem pe șoseaua dintre Brașov și Poiana Brașov și aşa arată un apartament pe două niveluri. Are o suprafață totală de aproximativ 200 de mp, însă punctul forte este terasa: 60 de mp, cu vedere la Tâmpa și la centrul istoric al oraşului", arată Claudiu Loghin, reporter Observator. 

Cu cât te depărtezi de centrul istoric, cu atât preţurile devin mai accesibile. "59 - 60 de metri patrăţi utili. Preţurile sunt în jur de 100.000 de euro", explică un consilier de vânzări. "Mai vem disponibile suprafeţe începând de la 52 de metri pătraţi până la 62 de metri pătraţi. Doar două camere mai avem disponibile. Trei camere nu mai avem. Preţuri undeva începând de la 105.000 (n.r. euro) pentru un avans de 50%", zice un altul.

Cerere mare pe piaţa imobiliară

Cererea e mereu ridicată pe piaţa locuinţelor de vacanţă din Braşov, spun consultanţii imobiliari. "Braşovul are potențial de creștere pe toată plaja, nu numai pe apartamente de vacanţă, cât și pe locuințe. Adică încă e o necesitate destul de mare de apartamente, în oraș", adaugă Alexandru Muntean, consultant imobiliar. Apartamente de vacanţă sunt de vânzare şi în Poiana Braşov. Trei mari proiecte se apropie aici de finalizare, iar multe hoteluri au început să vândă apartamente, pe care apoi le închiriază, în numele proprietarilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Braşov, oraşul preferat al celor care vor o locuinţă de vacanţă. Cât costă apartamentul cu două etaje şi vedere la centrul istoric